Senatorul liberal cercetat PENAL în dosarul pensionărilor ilegale a demisionat din Parlament

Senatorul liberal cercetat PENAL în dosarul pensionărilor ilegale a demisionat din Parlament

1
DISTRIBUIȚI

secasan iosif

Senatorul PNL Iosif Secăşan, anchetat de DNA în dosarul medicilor care au dat grade de handicap pe şpagă, şi-a dat demisia, astăzi, din Senat. El  a spus că nu doreşte să aducă prejudicii de imagine Senatului României şi partidului din care face parte.

Iosif Secăşan a fost audiat vinerea trecută, la DNA, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la dare şi la luare de mită.


El a fost interceptat de SRI după ce i-ar fi cerut şefului Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar.

În 27 martie, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Iosif Secăşan că s-a pus în mişcare acţiunea penală pe numele lui.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în 21 februarie, Iosif Secăşan, în calitatea sa de membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, i-a cerut medicului Sebastian Telbis, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a lui Iova Moza, de profesie pădurar.

Medicul a acceptat solicitarea lui Secăşan, Sebastian Telbis precizând că îl va încadra pe Moza în gradul II de invaliditate pentru șase luni, au arătat procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare de foarte mare bun simt ce a facut acest om. Si-a dat demisia din Senat pentru a anu se ascunde in spatele imunitatii. Un semn de moralitate si normalitate in politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.