Spectacol de lumini la Opera din Timișoara pentru persoanele cu autism. Ce...

Spectacol de lumini la Opera din Timișoara pentru persoanele cu autism. Ce mesaj au transmis organizatorii

0
DISTRIBUIȚI

IMG_2640

Aproximativ 200 de persoane cu dizabilități intelectuale, părinți ai acestora sau voluntari ai Fundației “Pentru Voi” au mărșăluit, în această seară, prin centrul Timișoarei, în încercarea de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă pacienții diagnosticați cu autism.

Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Participanții s-au strâns în jurul orei 19.30 pe platoul din fața Operei din Timișoara, îmbrăcați în albastru, de unde au pornit într-un marș condus de Fanfara Primăriei Comune Giroc pe traseul Operă – Catedrală – Primărie – Operă. Pe toată durata evenimentului, aceștia au purtat pancarte cu mesaje legate de autism.

De la ora 20.30, la fel ca în anii precedenți, a fost iluminată în albastru clădirea Operei Naționale, în cadrul acțiunii internaționale Light It Up Blue, în cadrul căreia, anual, peste 3.000 de clădiri din întreaga lume îmbracă culoarea albastră, în semn de solidaritate pentru persoanele cu autism.

Laila Onu, directorul Fundației “Pentru Voi”, este nemulțumită de faptul că situația persoanelor cu această dizabilitate intelectuală a rămas dramatică.


În țara noastră, de abia anul trecut diagnosticul de autism la adulți a fost recunoscut, dar în continuare cei cu autism nu beneficiază de servicii de sprijin.

“Autismul este o patologie care ridică foarte mari probleme, nu se cunoaște cauza, nu se cunoaște niciun tratament, dar serviciile profesioniste de suport pot schimba în bine calitatea vieții persoanelor cu autism și a familiilor lor. Vrem să tragem un semnal de alarmă atât pentru guvernanți, vrem să le arătăm cât este de important să aibă o politică în acest domeniu, dar și pentru comunitate. E important ca oamenii să fie deschiși la ideea de diversitate, pentru că altfel ei nu pot fi integrați în școli normale, într-un loc de muncă”, a precizat Laila Onu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.