Sprijin pentru copiii cu dizabilități fizice și intelectuale, din partea Primăriei Timișoara....

Sprijin pentru copiii cu dizabilități fizice și intelectuale, din partea Primăriei Timișoara. De ce servicii speciale vor beneficia FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1462246560">

IMG_0991

47 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani din Timișoara, cu sindrom Down, autism sau alte dizabilități fizice și psihice vor lua parte, de la sfârșitul lunii mai, la o serie de activități care să-i ajute să se recupereze, într-un centru modern.

Primăria Timișoara a inaugurat, astăzi, noua clădire în care își va desfășura activitatea Centrul de Zi pentru Copii cu dizabilități Podul Lung, care arată ca-n Occident. Centrul se află pe strada Corneliu Sălceanu, clădirea fiind modernizată cu bani de la Uniunea Europeană. Astfel, copiii cu dizabilități din orașul de pe Bega vor avea parte gratuit de mai multe servicii pentru a se recupera.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a precizat, astăzi, că au fost investiți 3,9 milioane de lei și s-a arătat foarte mulțumit de lucrări, care au fost realizate de o firmă aflată în insolvență. “Astăzi inaugurăm un obiectiv important. Această clădire a fost reabilitată din toate punctele de vedere, atât în interior, cât și în exterior, și echipată corespunzător pentru a oferi condiții foarte bune pentru îngrijirea acestor copii. Lucrările au demarat în 1 februarie 2013 și s-au finalizat pe 14 martie 2014, totul a decurs conform graficului”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu.

În fiecare dimineață, copiii vor fi transportați de acasă la centrul de zi, unde au parte până la ora 13.30 de ședințe de hidroterapie, logopedie, kinetoterapie, terapie prin muzică, prin artă sau terapie cu marionete. De cei 47 de copii cu dizabilități fizice și intelectuale se vor ocupa 19 angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.