În Timiș urmează alegeri locale, parlamentare și europarlamentare. Cât costă organizarea lor...

În Timiș urmează alegeri locale, parlamentare și europarlamentare. Cât costă organizarea lor și când încep campaniile electorale

2
DISTRIBUIȚI

vot in urna

Finalul lunii mai se anunţă unul agitat în judeţul Timiş. Pe lângă alegerile pentru Parlamentul European, în cel mai vestic județ al țării vor avea loc şi scrutinuri şi pentru Colegiul 3 Deputați, vacantat prin demisia Mariei Grapini, care a decis să încerce norocul în PE, dar şi legeri locale parțiale în localitățile Săcălaz, unde se alege un nou consiliu local, și Criciova, unde se va alege un nou primar.

Nu mai puţin de 596 de secţii de votare vor fi organizate în Timiş pentru alegerile europarlamentare, 52 de secții pentru colegiul III Timișoara, trei secții de votare în Criciova și încă cinci în Sacalaz.


În total, 650.000 de timișeni vor putea vota pentru Parlamentul European, 71.000 pentru colegiul III, la Criciova sunt 1.340 de persoane cu drept de vot, iar la Săcălaz 6.400.

Subprefectul Zoltan Marossy a făcut şi precizări legate de publicitatea electorală. Candidaţii pentru PE îşi vor putea lipi afişele în locurile special amenjate începând cu 24 aprilie, iar cei pentru colegiul 3 abia din 5 mai. Ultimii vor fi cei din Criciova şi Săcălaz, care îşi vor face publicitate abia din 5 mai. Costurile alegerilor nu sunt deloc mici. Doar pentru alegerile europarlamentare se cheltuie două milioane de lei. „Președinții de secții de votare vor fi plătiți cu câte 85 de lei pe zi, cel mult cinci zile, plus câte zece lei pentru mâncare. Vicepreședinții vor primi 65 de lei pe zi, plus cei zece lei pentru mâncare”, a mai spus Marossy.

2 COMENTARII

  1. Doresc argumente din partea unui viitor europarlamentar de Timis,cu ce poate ajuta acest oras,odata instalat pe functie.Astept raspunsuri clare,fara:”atrageri de fonduri europene,bla-bla-bla”?

  2. Pe ce se bat? Pe un loc in noul Parlament European pentru care sunt organizate alegeri in luna mai 2014. Au pentru ce sa se bata? Cu siguranta ca da.

    Remuneratia bruta a unui onorabil europarlamentar european este de de 7 956,87 Euro/lunar, adica 6 200,72 Euro venit net.

    La aceasta suma se adauga indemnizatia zilnica pentru prezenta la reuniunile oficiale ale Parlamentului European, 304 Euro/zi de prezenta (pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masa, etc), aceasta insemnand, grosso modo, in conditiile in care ei lucreaza in medie cam trei zile pe saptamana si, in conditiile unei participari normale la reuniunile de lucru, o suma suplimentara in jur de 2 500 Euro/luna.

    Aceasta ne aduce la un venit net de aproximativ de 8 000 Euro pe luna.

    Cazare, masa si transport pentru misiuni in toate colturile lumii

    Nu e tot, caci, la nevoie, europarlamentrul european e nevoit sa efectueze misiuni in toate colturile lumii (cu mic dejun si cheltuieli de deplasare platite din banii contribuabilului european), perioada in care primeste o diurna de 298 Euro/zi.

    Plus: deplasarile din tara de origine catre si de la Bruxelles si Strasbourg sunt acoperite de Parlamentul European pentru voiaj in clasa business pe avion, clasa I pe tren sau o suma forfetara de 0.50 Euro/km daca se deplaseaza cu masina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.