Timișoara a găzduit patru olimpiade naționale, în această lună. Ce premii au...

Timișoara a găzduit patru olimpiade naționale, în această lună. Ce premii au obținut elevii din județul Timiș

2
DISTRIBUIȚI

olimpiada

Sute de elevi din întreaga țară s-au întrecut, în ultimele zile, la Timișoara, în cadrul a patru olimpiade naționale. Este vorba despre cea la Limba și Literatura Română, Limba și Literatura Maghiară, Științe Socio-Umane și Silvicultură. Elevii din județul Timiș au încercat să obțină rezultate bune, astfel că 17 dintre ei au primit medalii sau mențiuni.

La Olimpiada la Limba și Literatura Maghiară au fost premiați marea majoritate a participanților. Din cei 144 de elevi care s-au calificat în faza națională a competiției, 120 au primit premii și mențiuni. Din județul Timiș, trei elevi au obținut premii speciale sau mențiuni, și anume Câmpean  Csenge (clasa a IX-a) și Andraszy Nora (clasa a VI-a) s-au ales cu premii speciale, iar Boroș Victoria a câștigat un premiu special și mențiune. Cei trei tineri sunt înscriși la Liceul “Bartok Bela” din Timișoara.

La Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane au participat 308 elevi și s-au acordat 98 de premii și mențiuni. Printre premianții din Timiș se numără Andrașoni Teodora (clasa a IX-a), de la Colegiul Național Bănățean, care a obținut locul doi la Istorie, și Damian Miruna (clasa a IX-a), de la Liceul „Corioloan Brediceanu” din Lugoj, care s-a clasat tot pe locul doi, dar la Logică.

La Olimpiada la Limba și Literatura Română s-au întrecut 207 elevi, însă doar 31 au primit premii sau mențiuni, și asta pentru că totul a fost foarte riguros, a precizat, astăzi, Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș.


În plus, conducerea Universității de Vest a dorit să premieze alți 62 de elevi care au participat la competiție. Din județul Timiș, medaliați au fost Groseck Oxana (clasa a XI-a) de la Liceul “Nikolaus Lenau”, care a obținut premiul trei, Surdea Hernea Vlad (clasa a XII-a) de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” și Bodog Alexandru (clasa a XII-a) de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” au primit mențiune. De asemenea, Vaida Coralia (clasa a XII-a) de la Colegiul Național “C. D. Loga” a primit un premiu special.

Șapte echipe s-au întrecut și în cadrul olimpiadei în care s-au verificat competențele în silvicultură, iar o echipă din județul nostru, de la Liceul Silvic a primit premiul trei.

“Olimpiadele sunt concursuri la care se caută sporirea competențelor elevilor și este normal să fie diferit. Subiectele sunt mult deasupra mediei, nu sunt examene pe care trebuie să le promoveze elevul, ci sunt întreceri de natură a face selecție între elevi. Toate subiectele la olimpiadă depășesc conținutul manualelor, deci necesită pregătire suplimentară din partea celor care participă și efort suplimentar din partea profesorilor”, a precizat Cornel Petroman.

2 COMENTARII

  1. Daca aveti amabilitatea de a-mi transmite rezultatele Olimpiadei de Stiinte socio-umane 2014, va multumesc. Apar cam greu sau nu se publica pe la inspectorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.