Timișoara, orașul câinilor frumoși. Ce evenimente dedicate patrupedelor au loc în următoarea...

Timișoara, orașul câinilor frumoși. Ce evenimente dedicate patrupedelor au loc în următoarea lună

2
DISTRIBUIȚI

caine

Proprietarii celor mai frumoși câini din Timișoara se pot lăuda cu patrupedele lor în cinci evenimente de anvergură ce vor avea loc în oraș în perioada următoare. Orașul de pe Bega va găzdui, în prima jumătate a lunii mai, o serie  de expoziţii chinologice.

Pe 10 şi 11 mai, la Arena Aquasport se pregătesc două noi expoziţii internaţionale CACIB, dar şi mai multe expoziţii de club, de specialitate, destinate exclusiv unor anumite rase. În organizarea Asociaţiei Chinologice Române a Judeţului Timiş vor avea loc două expoziţii CACIB, o expoziţie a Dac Moloss Club România, cea a Clubului de rase ruseşti şi o expoziţie de specialitate a Clubului de Schnauzer şi Pinscher.

”Sâmbătă, 10 mai, respectiv duminică, 11 mai, sunt programate cele două expoziţii internaţionale CACIB, urmând să concureze toţi câinii cu pedigree din cele zece grupe FCI.


Vor fi câini din rase deja apreciate de timişoreni, dar şi din rase mai puţin cunoscute şi prezente: Coban Kopegi, Ciobănesc Australian, toate cele patru rase ciobăneşti româneşti, Jack Russel Terrier, Petit Basset, Papillon, Griffon, Limier de Hanovra, Boston Terrier, Pechinez, Chihuahua. Expoziţiile din cele două zile vor începe de la ora 10.00, după orele prânzului fiind aşteptate şi concursurile speciale destinate stabilirii celui mai bun puppy, junior, veteran, cel mai bun câine al unei grupe FCI, cel mai bun câine al expoziţiei, câinele şi copilul. Arbitrajele la ringuri vor începe la ora 10.00, iar sâmbătă, de la ora 16.00, vor avea loc şi cele trei expoziţii de club”, au anunțat organizatorii.

Nu vor lipsi standurile destinate producătorilor de hrană, accesorii şi cosmetice pentru câini, dar şi standuri cu mici şi băuturi răcoritoare. Preţul unui bilet de intrare la eveniment va fi de 5 lei, copiii, pensionarii şi persoanele cu handicap beneficiind de intrare gratuită.

Crescătorii de câini sunt aşteptaţi să se înscrie la eveniment. Pot face acest lucru online (pe pagina de internet a ACHR  Timiş,  www.achr-tm.ro),  prin  email  (achrtm@yahoo.com),  fax (0256.496940), prin poştă sau direct la sediul asociaţiei, în timpul  programului  de lucru. ACHR Timiş are sediul pe strada V. Oniţiu (fosta Şoimoș) nr.19. Data limită pentru depunerea înscrierilor este 29 aprilie.

2 COMENTARII

  1. DISCRIMINARE !!!
    da ce/ cainii maidanezi nu sunt frumosi ??????????
    iei de ce sa nu participe la concurs. noi iubitorii de animalute din cele 5 ong-urde profil ne angajam sa =i aducem si pe canii maidanezi la concurs. clar???????????
    primaria sa ne ajute . am discutat si cu domnu bere si o zisara cai ok.

  2. orasul cainilor frumosi? poate pe hartie…

    Anul trecut, in mai, am luat un căţel. Fiul meu,T., a dorit un beagle aşa că am luat o femelă de 2 luni. Beagle este o rasă de vânătoare care are nevoie de multă mişcare zilnic. Noi locuim în zona Pieţei Unirii, nu avem curte deci Luva trebuie plimbată de două ori pe zi.
    Aşa am ajuns, la începutul lunii iunie 2013, in groapa cu câini din Rozelor. De atunci, cinci zile din şapte, de două ori pe zi, mergeam acolo : odată dimineaţa, după ce împreună cu Luva îl duceam pe T. la şcoala, şi odată seara. Uneori singur, alteori cu T. sau toată familia, vara, toamna, iarna , pe soare, ploie sau zăpada, uneori până după ce se întuneca…

    La „Groapă” am găsit, deja formată, o mică comunitate de oameni şi câini. Erau acolo oameni care veneau de 3-4 ani, alţii poate de mai mult timp. Ne întâlneam aproape zilnic, veneau şi mulţi copiii….exista chiar şi un grup de facebook al micii comunităţi din „Groapa” … Pentru câini era un spaţiu ideal: suprafaţă mare, 5000 mp, îngrădită, cu acces controlabil. Veneau câini de toate dimensiunile şi rasele.
    Duminica trecută a fost spectaculoasă: vremea însorită şi caldă a adus zeci de oameni în groapă, cu biciclete, role, scaune de camping.
    Si lunea următoare a căzut bomba: un lacăt mare pe uşă şi un anunţ sec:
    INTRAREA PERSOANELOR STRĂINE STRICT INTERZISĂ.
    În ziua aia ne-am întâlnit pe străzile din jur cu mulţi dintre cei care veneam acolo. Se plimbau debusolaţi şi abătuţi prin Parcul Rozelor sau Justiţiei. Veniseră ca de obicei,zilnic, la groapă şi groapa era închisă. Nu le venea să creadă. Nici câinilor.

    De atunci a trecut peste o săptămână, lacătul e tot acolo. Mă întâlnesc cu membri fostei noastre comunităţi prin parcurile din jur, mai schimbăm o vorbă. Sperăm…pentru câini e cel mai greu: obişnuiţi să alerge liber şi să socializeze între ei, acum merg la pas în lesă, singuri. …
    Plimbarea câinilor fără lesă este interzisă în oraş, amenzile sunt mari.

    Câteva observaţii în încheiere:
    1. „se vor face amenajări pentru o pistă de atletism sau terenuri de tenis. ” a declarat directorul clubului sportiv municipal, care are în grijă terenul …deci nu stiu clar ce se va face, deci nu au proiect, deci nu au bani bugetați, deci nu se face nimic in viitorul apropiat.
    2. „Am avut foarte multe sesizări din partea oamenilor.” declara acelaşi director….care oameni? in afara de noi, cei cu câinii, nu trecea nimeni pe acolo pentru simplul motiv ca groapa e „fund de sac”, nu ai unde sa mergi de acolo.
    3. „intră patrupedele pe terenurile de tenis”…asta pentru ca ditamai clubul sportiv municipal care vrea sa facă investiții majore, pistă de atletism sau terenuri de tenis, nu are bani sa repare cele doua portițe de intrare ale terenurilor de tenis alăturate, ca sa nu mai intre câinii pe terenuri..mai ieftin e un lacăt.
    4. În toată zona centrală nu există nici o canisetă. Oricum cele existente în restul zonelor sunt improprii, având aproximativ dimensiunea unei sufragerii…pentru câini de talie mare sau cei care au nevoie de multă mişcare sunt necesare suprafeţe de 1500-2000 mp. Nu exista astfel de canisete în Timişoara…
    5. Ce se va întâmpla cu „Groapa”? Va deveni un loc părăsit, trist ca Ştrandul Usoda, casa Muehle şi atâtea alte locuri abandonate din oraş? Probabil că da….
    6. „Ni s-a transmis de la Ministerul Tineretului şi Sportului să închidem zona” a declarat dl. director. Pe panoul afişat lângă intrare scrie mare : ACCESUL STRICT INTERZIS PERSOANELOR STRĂINE…Cine sunt străinii? Cei care veneau acolo, zi de zi, de ani de zile? ….sau nişte funcţionari dintr-un minister din alt oraş?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.