Un atelier protejat, singura șansa la viitor pentru tinerii cu deficiențe mintale...

Un atelier protejat, singura șansa la viitor pentru tinerii cu deficiențe mintale grave din Timișoara. Cum îi poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI

935210_603195936366802_624340473_n

Tinerii cu sindrom Down, autism sau sindrom Asperger care învață la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “D. Ciumăgeanu” din Timișoara vor avea o șansă să aibă un loc de muncă.

Conducerea școlii în care aceștia învață, în parteneriat cu Asociația “Pot și eu, dar mai încet!” s-au gândit să le ofere un sprijin ca să se angajeze după ce vor termina școala și vor să înființeze un atelier protejat de terapie ocupațională. Acest atelier ar fi singura șansa pentru ca acești tineri să se poată angaja, să aibă un viitor.


Și asta pentru că se vor crea locuri de muncă în cadrul atelierului pentru absolvenții cu deficiență mintală severă, profundă și/sau asociată. Tinerii ar avea posibilitatea să lucreze într-un cadru securizat, adaptat nevoilor lor.

Pentru ca acest atelier protejat să fie realizat este nevoie, însă, de o sumă importantă de bani. În acest sens, vineri, 4 aprilie, de la ora 16.00, în Sala festivă a Consiliului Județean Timiș va fi organizată Gala “Blue Day” dedicată Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, prilej de a fi alături de tinerii cu nevoi speciale.

Anca Lăzărescu, la violoncel, și Pavel Santa, la flaut, artiști ai Filarmonicii Banatul, vor susține un concert caritabil, iar la finalul momentului artistic va urma o strângere de fonduri, bani ce vor fi destinați înființării atelierului protejat.

“Participă și tu! Ajută-ne să-i putem ajuta, dar și de a înțelege mai bine potențialul uriaș al copiilor cu tulburări din spectrul autist”, spune Nadia Baloteanu, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu”.

Unitatea de învățământ timișoreană este prima din România care a școlarizat copii cu tulburări din spectrul autist. În acest moment sunt înscriși 152 de elevi cu deficiențe mintale.

Puteţi sprijini acest demers participând la gala „Blue Day”, organizată pe 4 aprilie 2014 sau donând în contul Asociaţiei „Pot şi eu, dar mai încet” (RO54BACX0000000348816001, UniCredit Tiriac Bank).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.