Un comisariat de poliţie şi două unităţi ale serviciilor de securitate din...

Un comisariat de poliţie şi două unităţi ale serviciilor de securitate din estul Ucrainei, OCUPATE de militanţi proruşi. Oleksandr Turcinov a convocat Consiliul de securitate

0
DISTRIBUIȚI

donetk

Militanţi proruşi înarmaţi au preluat, sâmbătă dimineaţă, controlul asupra unui comisariat de poliţie din oraşul Slaviansk, situat în estul rusofon al Ucrainei, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Militanţi proruşi au ocupat şi sediul serviciilor de securitate din oraşul ucrainean Slaviansk (est).

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a convocat Consiliul de securitate, sâmbătă seara, în contextul evenimentelor din estul ţării, unde lupte au loc în mai multe oraşe, potrivit ministrului de Interne, Arsen Avakov, relatează AFP.

Reuniunea Consiliului de securitate era prevăzută pentru ora locală 21.00 (21.00, ora României), potrivit Preşedinţiei Ucrainei, în timp ce Avakov denunţa pe pagina sa de Facebook „agresiunea Federaţiei Ruse”.

Potrivit ministrului, lupte aveau loc în special la Kramatorsk, în provincia Doneţk, unde „necunoscuţi au deschis focul în direcţia administraţiei locale”.


„Poliţia răspunde. Schimburile de foc continuă”, a adăugat el.

La Krasnîi Liman, de asemenea în provincia Doneţk, „combatanţi înarmaţi” au atacat poliţia cu „arme de fabricaţie rusă AK100, deţinute doar de forţele armate ruse”, potrivit ministrului.

„Autorităţile ucrainene consideră evenimentele de astăzi ca o agresiune (…) a Federaţiei Ruse”, a scris ministrul, anunţând că luptele nu s-au soldat cu victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.