Un RMN ultraperformant de peste un milion de euro va fi adus...

Un RMN ultraperformant de peste un milion de euro va fi adus la „Municipal”. Ce investiție esențială pentru depistarea cancerului la sân vrea managerul

1
DISTRIBUIȚI

646x404

Medicii de la Spitalul Municipal Timișoara vor să ofere servicii de înaltă calitate pacienților care le trec pragul. Și cum bani de la stat vin prea puțini pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, medicii au depus un proiect prin care vor cumpăra, din fonduri europene, aparatură de ultimă oră, astfel încât bolile de care suferă pacienții să fie depistate mult mai eficient și într-un timp mai scurt.

Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timișoara, a afirmat că în cel mult 17 luni vor intra în dotarea unității spitalicești un RMN ultraperformant în valoare de un milion de euro, un mamograf unic în partea de vest a țării, dar și alte echipamente medicale performante.

“În acest moment pregătim camera specială în care fi montat RMN-ul pe care-l vom achiziționa cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de un milion de euro”, a explicat Octavian Mazilu.


RMN-ul de 1,5 Tesla face posibile investigații imagistice de înaltă performanță, pe care va fi instalat și un soft special pentru depistarea problemelor oncologice.

Cel de-al doilea echipament medical care va fi achiziționat cu bani de la Uniunea Europeană este un mamograf digital de 500.000 de euro, care oferă o exploatare de vârf în problema patologiei sânului.

 

1 COMENTARIU

  1. BRAVOO! DR. OCTAVIAN MAZILU ESTE UN MANAGER ADEVARAT! LA SP. MUNICIPAL LUCRURILE SUNT PE FAGASUL CEL BUN PENTRU CA DR. MAZILU ESTE UN PROFESIONIST SI NU UN SMENAR! BRAVOO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.