Versiune nouă şi extinsă a piesei Immemorable cu Thy Veils. Timişorenii pregătesc...

Versiune nouă şi extinsă a piesei Immemorable cu Thy Veils. Timişorenii pregătesc un multimedia performance la festivalul Sziget

1
DISTRIBUIȚI

Thy Veils live

Ansamblul timişorean Thy Veils a lansat piesa Immemorable, o versiune nouă şi extinsă a producţiei cu acelaşi titlu din 1999. Văzută ca o călătorie în memoria şi mentalul colectiv, noua piesă găseşte grupul timişorean într-o formă energică şi aventuroasă. Noul single reuneşte pe Daniel Dorobanțu (keys, producție), Manuela Marchiș (voce), Radu Pieloiu (tobe & percuție), Vlad Sturdza (chitară), Alexandru Hegyesi (dulcimer, kantele) și Attila Lukinich (mixaj, mastering) în una dintre cele mai dinamice producţii Thy Veils până în prezent.


Nume pionier in muzica ambient din România, după primii 13 ani de activitate în care Thy Veils a fost un proiect exclusiv de studio, în ultimii ani sub acest nume s-au reunit nu mai puțin de 10 artiști, creația lor devenind tot mai sincretică și dinamică. În prezent Thy Veils pregătește un nou video pentru Immemorable precum și câteva concerte printre care și un multimedia performance la Sziget Festival în Budapesta. Fondat ca şi proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanţu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din România. Până în 2008 sunt produse patru albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborări cu alţi artişti, precum şi muzică pentru film. În 2008, după o călătorie în Noua Zeelandă, Daniel Dorobanţu produce o schimbare în modul de lucru, abandonând compoziţia în favoarea improvizaţiei şi transformă Thy Veils din proiect de studio în ansamblu. Anul 2010 începe cu un nou disc Thy Veils, îmbibat de spiritul nipon, trădând grija pentru detaliu, rafinarea inspiraţiei şi-un tușeu lesne explicabil prin experienţele avute de Daniel cu un an înainte, la Kyoto. Daniel semnează muzica pentru dans contemporan în colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalată în New York Times, iar The Guardian este o altă cunoscută publicaţie ce va atrage atenţia publicului larg asupra numelui Thy Veils.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.