Viceprimarul Traian Stoia anunţă că municipalitatea va amenaja două noi cimitire. Când...

Viceprimarul Traian Stoia anunţă că municipalitatea va amenaja două noi cimitire. Când vor fi gata

2
DISTRIBUIȚI

 

Cimitirele arhipline din Timişoara, dar şi neregulile găsite aici şi prezentate de viceprimarul Traian Stoia în cadrul mai multor conferinţe de presă au făcut autorităţile locale să ia o decizie importantă. Vicele pesedist a anunţat astăzi că “Direcția de Patrimoniu a Primăriei propune înfiinţarea a două noi cimitire, având în vedere că cele existente sunt la limita superioară a folosinţei. Cimitirele timişorene sunt înfiinţate de peste 100 de ani şi unele dintre ele şi-au atins demult gradul maxim de ocupare, fiind posibilă înhumarea numai de ccimitirătre familiile care deţin în prezent locuri de veci.


Cimitirele noastre actualmente nu pot asigura locuri de veci în funcţie de religie, nu corespund standardelor europene care prevăd edificarea unor case funerare pentru depunerea persoanelor decedate în vederea asigurării ritualelor premergătoare înhumării. În capele sunt depuse mai multe persoane, iar acest fapt generează disconfort familiilor”.

Acesta a mai adăugat şi că “am solicitat două suprafeţe pe care să urmează să fie proiectate două cimitire, în zone diferite ale oraşului, care să permită accesul cu orice tip de mijloc de transport şi să asigure funcţiunile următoare: drum de acces auto, parcare, grup sanitar, magazin de profil, loc de reculegere şi de depunere de lumânări, capelă, casă funerară, sală de priveghi, camere frigorifice, sediu administrativ, birouri, loc de depunere urne cu cenuşă. Baza de date va fi computerizată. Un teren s-a găsit spre Jimbolia, la marginea oraşului şi altul îl cautăm, să vedem, trebuie în altă parte a oraşului. Cimitirele ar putea fi gata în cel mult doi ani de zile”, a concluzionat vicele.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.