Zeci de români, exploataţi pe şantierele din Emiratele Arabe Unite de o...

Zeci de români, exploataţi pe şantierele din Emiratele Arabe Unite de o grupare româno – italiană UPDATE 1 Ce a decis procurorul

0
DISTRIBUIȚI

suspect trafic 1

DIICOT Timișoara anchetează trei români și un italian care sunt suspectați că au exploatat zeci de oameni care au fost trimiși să muncească pe șantierele din Emiratele Arabe Unite, dar nu au mai fost plătiți. Investigațiile polițiștilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara au scos la iveală faptul că victimele erau racolate din toate județele din vestul țării, soții Cristina și Teodor Stoica acoperind Timișul și zonele limitrofe, iar Ovidiu Stoica Alba Iulia. Aceștia le promiteau oamenilor că firma din Timișoara, care aparține italianului Galli Ivano Ilario, le va asigura locuri de muncă bine plătite în construcții, în Dubai.

Victimelor li se spunea că vor primi până la 1.500 euro pe lună, fiindu-le plătite restul de cheltuieli.


Erau semnate contracte şi oamenii erau trimişi pe şantiere. Muncitorii s-au trezit că nu sunt plătiți, deși firma italianului încasa banii. Unii au ajuns în situații disperate, ajungând să mănânce de prin gunoaie ca să supraviețuiască. Unul dintre muncitori s-a îmbolnăvit în urma „excursiei” şi a făcut atac de cord. Până acum, au fost identificate zeci de victime ale acestei rețele. Cei trei români sunt audiați pentru trafic de persoane, la această oră, la sediul DIICOT Timișoara, italianul neprezentându-se la audieri. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile.

UPDATE 1 Cei trei români au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, supunerea la muncă forţată sau obligatorie, folosirea serviciilor unor persoane exploatate şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, urmând ca mâine să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.