Zilele filmului polonez la Timișoara. Ce pelicule puteți vedea

Zilele filmului polonez la Timișoara. Ce pelicule puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

bicicleta mea film polonez

În perioada 27 martie – 6 aprilie, „Zilele Filmului Polonez” ajung în 7 orașe din țară – la Galați, Brașov, Cluj, Iași, Oradea, Târgu Mureș și Timișoara, dar și la Bălți, în Republica Moldova. La Timișoara, ediția de anul acesta se va desfășura în perioada 3-6 aprilie, zile în care se vor difuza la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” patru filme poloneze produse în 2011 și 2012 care, prin tematica lor diferită, prezintă noile direcții în cinematografia poloneză actuală.

Cele patru pelicule au fost prezentate în toamna anului trecut, în ediţia a IX-a a „Zilelor Filmului Polonez”, desfăşurată în paralel la Bucureşti şi la Chişinău.


Aprecierile din partea publicului a făcut ca cele patru filme să fie difuzate anul acesta în cele opt orașe din România și Republica Moldova. Este vorba despre proiecțiile filmelor: „80 de milioane”, „Ziua femeii”, „Bicicleta mea” (foto) și „Joia neagră”.

Filmele abordează subiecte importante pentru polonezii de astăzi, precum schimbările economice şi sociale din ultimii ani şi influenţa acestora asupra vieţii familiilor poloneze, dar şi memoria rezistenţei împotriva sistemului comunist.
Intrarea este liberă.

Program „Zilele Filmului Polonez”:

Joi, 3 aprilie, ora 18.00
Bicicleta mea (2012)
Regia: Piotr Trzaskalski
Prezintă: Marian Rădulescu

Vineri, 4 aprilie, ora 18.00
Joia neagră. Janek Wiśniewski a căzut (2011)
Regia: Antoni Krauze
Prezintă: Adina Baya

Sâmbătă, 5 aprilie, ora 18.00
80 de milioane (2011)
Regia: Waldemar Krzystek

Duminică, 6 aprilie, ora 18.00
Ziua femeii (2012)
Regia: Maria Sadowska

Foto: kinopodbaranami.pl

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.