„Ziua Internațională a câinilor fără stăpân”, sărbătorită în absența protagoniștilor. De ce...

„Ziua Internațională a câinilor fără stăpân”, sărbătorită în absența protagoniștilor. De ce le-au dat autoritățile interdicție

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-320806317">

cainiVineri seara, în parcul Carmen Sylva (str. Gh. Doja) din Timișoara s-a celebrat ”Ziua Internațională a câinilor fără stăpân”. ”Sărbătoriților” li s-a interzis accesul în parc. La peluză, un grup consistent de polițiști locali și jandarmi a avut grijă ca niciun patruped să nu calce gazonul din parc.

Reprezentantele Asociației ”Speranța Animalelor” au organizat un eveniment de solidaritate pentru soarta tuturor animalelor fără stăpân și au aprins lumânări în memoria maidanezilor eutanasiați în România. S-a păstrat și un moment de reculegere, ”pentru toți cățeii care au plecat spre Dumnezeu și nimeni nu a fost lângă ei să le mângâie durerea”, au transmis organizatorii.

caini 4

Totodată, organizatorii evenimentului vor sa transmita, prin gestul lor, un mesaj autorităților locale care au recurs la soluția eutanasierii: ”Orașul Timișoara este stăpânul câinilor fără adăpost, născuți fără să vrea, iar acest stăpân îi poate pregăti pentru a deveni câini utilitari, așa cum își poate permite o Grădină Zoologică”, au atras atenția cei de la Asociația ”Speranța Animalelor”.

Timișoara a fost primul oraș din România care a aplicat legea eutanasierii.

(Sursa foto: Sorin Moraru / Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.