62% dintre români sunt împotriva uciderii câinilor fără stăpân

62% dintre români sunt împotriva uciderii câinilor fără stăpân

2
DISTRIBUIȚI

maidanezi protest timisoara 5

Sondajul realizat de cunoscutul institut de sondare a opiniei publice Mercury Research, la solicitarea organizației pentru protecția animalelor VIER PFOTEN, relevă că 62% dintre români sunt împotriva omorârii câinilor fără stăpân. O mare parte din populația României ar agrea, în schimb, soluții alternative pentru rezolvarea acestei probleme: 84% preferă varianta ținerii câinilor în adăposturi, iar 72% consideră că animalele blânde pot fi retunate în teritoriu dacă au fost sterilizate.

”Românii sunt deschiși la ideea de străzi sigure prin metode care exclud uciderea. Ei înțeleg că a rezolva cauza și a stopa reproducerea câinilor este o soluție viabilă pe termen lung. Acest rezultat demonstrează că Guvernul ar trebui să înceteze să mai cheltuie bani publici pe campaniile de ucidere, alegând în schimb să construiască adăposturi decente și să coopereze cu noi și cu municipalitățile pentru programe de sterilizare”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii VIER PFOTEN.

VIER PFOTEN ia în considerare o abordare orientată către soluții, respectiv metoda prindere-sterilizare-returnare.


Proiectul ”Animale fără Stăpân” al organizaţiei s-a dovedit a fi o strategie umană eficientă, care reduce numărul câinilor fără a crea suferință. O singură echipă VIER PFOTEN poate steriliza sute de câini într-o săptămână într-un anumit loc, ceea ce reprezintă o abordare mult mai ieftină decât uciderea câinilor și eliminarea cadavrelor. VIER PFOTEN deține echipe profesioniste, cu experiență de zeci de ani la nivel internațional în implementarea proiectelor extinse de sterilizare a câinilor fără stăpân.

Sondajul Mercury Research mai arată faptul că 66% dintre români nu ar vota pentru un partid politic care susține eutanasia câinilor fără stăpân. „Această majoritate care nu simpatizează cu politicienii pro ucidere reprezintă un mesaj ferm dat de români”, subliniază Gabriel Păun. ”Mi-aş dori să văd candidaţii la alegerile europarlamentare poziţionându-se public în această problemă şi incluzând-o pe agenda lor în următorii 5 ani”.

Sondajul mai arată și că 7% dintre cetățenii României vor să adopte un câine fără stăpân. Acest procent reprezintă 1,15 milioane de oameni. ” Dacă acești iubitori de animalele ar adopta în mod real un animal, atunci numărul de căţei din stradă s-ar reduce semnificativ. Sunt atât de mulți câini prietenoși în adăposturi sau pe străzi, pentru care ultima şansă la viaţă este adopția. Pentru ei, VIER PFOTEN poate asigura gratuit sterilizarea și microciparea”, mai arată directorul de campanii al VIER PFOTEN.

2 COMENTARII

  1. Vreti sa spuneti ca 72% din participantii la sondaj sunt de accord cu lasarea cainilor pe strada si implicit cu incalcarea legislatiei romanesti si europene ?
    O organizatie de protectia a animalelor este de accord cu reteritorializarea adica cu reabandonarea pentru asta inseamna reteritorializare sa-l iei sa-l duci in clinica sa-l sterilizezi si apoi sa-l reabandonezi pe strada

    Sa va uitati la acest filmulet cum saracii nu vor sa iasa din cusca sa fie din nou chinuiti pe strada iti plange inima
    Ei s-au bucurat cand au fost luati de om si simt cand sunt reabandonati pe strazi

    http://www.youtube.com/watch?v=M9JRrOmPbkM&feature=player_embedded

    CONVENTIA EUROPEANA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR DE COMPANIE
    Strasbourg, 13 Noiembrie 1987

    Principii care trebuie respectate de catre detinatorii de animale de companie
    1.Nimeni nu trebuie sa cauzeze inutil durere, suferinte fizice sau psihice unui animal de companie.
    2.Nimeni nu trebuie sa abandoneze un animal de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.