Accident feroviar în Rusia, cu trenul „România”. Pasagerii răniţi ar putea primi...

Accident feroviar în Rusia, cu trenul „România”. Pasagerii răniţi ar putea primi compensaţii de 57.000 de dolari

0
DISTRIBUIȚI

RUSSIA-RAIL-ACCIDENT-TRAIN

Pasagerii răniţi la bordul trenului Moscova – Chişinău, implicat marţi în coliziunea cu un tren de marfă ce venea din România, ar putea primi compensaţii de 57.000 de dolari, relatează Russia Today, în pagina electronică.

Pasagerii răniţi ar putea primi până la două milioane de ruble (aproximativ 57.000 de dolari) compensaţii, a declarat Andrei Iuriev, şeful Asociaţiei Naţionale pentru Asigurări Obligatorii.

Un tren de marfă aparţinând unei companii ucrainene, care transporta piese Renault din România către Moscova, tren botezat „România”, a lovit marţi un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău. Cel puţin şase persoane au murit şi 45 au fost rănite, potrivit informaţiilor preliminare. Una dintre victime a murit la spital, din cauza rănilor suferite.

„Astăzi (marţi) la ora 12.38 (11.38 ora României), un tren marfar şi unul de pasageri au intrat în coliziune pe linia Bekasovo-Nara, în apropiere de centrul regional Naro-Fominsk”, a anunţat serviciul de presă al poliţiei transporturilor.

Prim-vicepremierul Olga Golodeţ a declarat că 18 pasageri răniţi sunt în stare gravă la spitalele locale, majoritatea prezentând traume craniene.


Cel puţin unul dintre răniţi este un copil.

Ministerul moldovean al Transporturilor susţine că are informaţii neconfirmate privind moartea a nouă persoane.

O evaluare preliminară susţine că problemele au început în momentul în care şasiul unuia dintre vagoane s-a rupt, provocând deraierea marfarului, care a lovit trenul de pasageri ce trecea pe şina de cale ferată alăturată. Departamentul Transporturilor din regiunea Moscova anchetează dacă incidentul a fost cauzat de o şină defectă.

Serviciul de presă al Ministerului rus de Interne a anunţat că a vândut 394 de bilete pentru cursa Moscova-Chişinău.

Circulaţia a fost întreruptă temporar pe linia ferată afectată, iar autorităţile locale au pus în funcţiune curse de autobuz între staţii, pentru evitarea locului accidentului. Un număr de 70 de autobuze operează pe ruta dintre Aprelevka şi Nara.

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Puşkov, se află la locul accidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.