ALARMANT La fiecare două zile, o româncă MOARE din cauza bătăilor primite...

ALARMANT La fiecare două zile, o româncă MOARE din cauza bătăilor primite acasă. Ce campanie inedită a fost lansată de o firmă de pază

0
DISTRIBUIȚI

violenta domestica

În România, o femeie este lovită la fiecare 30 de secunde, iar la fiecare două zile o femeie moare în urma bătăilor suferite. Acestea sunt cifrele alarmante ascunse în statistici, care arată de fapt dramele cu care se confruntă româncele, indiferent de pătura socială, de mediul în care trăiesc sau de situația financiară. “Ce faci când mâna care ar trebui să te mângâie te lovește, când sufletul tău pereche devine altcineva, când acasă nu mai înseamnă acasă?”, acestea sunt întrebările pe care reprezentanții unei firme de pază le adresează femeilor care se confruntă zilnic cu abuzul venit din partea partenerului de viață.

În sprijinul lor a fost lansată o amplă campanie, care se desfășoară în opt orașe din România, printre care și Timișoara, campanie numită “Alege viața fără violență!”.


O firmă de pază s-a oferit să sară în ajutorul acestor femei, victime ale violenței domestice, cărora le va oferi servicii de monitorizare și intervenție în mod gratuit. Campania are ca scop susținerea femeilor abuzate care aleg “viața fără violență” și vor să înceapă o nouă etapă.

“Alege viața fără violență” se adresează femeilor din orașele București, Ploiești, Câmpina, Deva, Timișoara, Galați, Brăila și Bistrița. Potrivit statisticilor, o treime din femeile din Uniunea Europeană au fost victime ale violenței domestice și/sau sexuale după împlinirea vârstei de 15 ani, arată un raport realizat în anul 2014 de Agenția pentru Drepturi Fundamentale ale Uniunii Europene. România este clasată la mijlocul acestui clasament, 29 % dintre femeile românce s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu această problemă. De cele mai multe ori, aceste femei au povești ascunse între patru pereți, știute de prietena cea mai bună și simțite de copii, martorii neputinței mamei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.