ALERTĂ MAXIMĂ de inundații în Timiș. ISU Banat, pregătit să intervină cu...

ALERTĂ MAXIMĂ de inundații în Timiș. ISU Banat, pregătit să intervină cu sute de militari și utilaje speciale

2
DISTRIBUIȚI

pompier masina noapte 2

Pericolul de inundații persistă în Timiș. După  ce hidrologii au emis “cod portocaliu” și pentru acest județul, prin dispoziția prefectului Eugen Dogariu, s-a activat Grupa Operativă, cu activitate 24 ore din 24, începând de azi noapte. Grupa Operativă este formată din reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă BANAT al judeţului Timiş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, respectiv Administraţia Bazinală de Apă Banat. Autoritățile s-au pregătit „pentru a preveni efectele produse de fenomenele meteorologice periculoase, pentru  asigurarea protecţiei populaţiei şi desfăşurării în condiţii de normalitate a activității”.

Alerta maximă este în zonele Pietroasa și Tomești, unde au avut deja loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, iar începând de astăzi se așteaptă ca și în bazinele hidrografice Bârzava și Moravița: Gătaia, Birda, Denta, Deta, Moravița, Jamu Mare și Banloc să apară probleme.


În acest sens, ISU Banat monitorizează permanent situația cotelor apelor în zonele vizate, a prealarmat personalul din turele libere, a organizat detaşamente care vor fi dislocate imediat în zonele de risc în care se preconizează formarea unor viituri pe cursurile pâraielor și/sau a râurilor, pregătit să intervină oportun pentru consolidarea digurilor cu saci de nisip sau alte materiale şi evacuarea populaţiei, animalelor, a bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

De asemenea, I.SU. Banat este pregătit să intervină, în orice moment, cu 135 militari, 50 electropompe, 18 generatoare și opt autocamioane de intervenție, iar în cazul evacuării populației va dispune trei autocamioane de intervenție și un autobuz, alături de I.T.P.F. care dispunde de un autobuz, un microbuz și zece autoturisme, iar IPJ un autobuz și patru microbuze. Grupa Operativă constituită la nivelul județului Timiș menține permanent legătura cu Grupa Operativă organizată la nivel MAI-IGSU pentru schimbul de informații.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.