Americanul Dave Douglas completează lista artiştilor care vor fi prezenţi la Gărâna...

Americanul Dave Douglas completează lista artiştilor care vor fi prezenţi la Gărâna Jazz Festival

0
DISTRIBUIȚI

dave-douglas-above-the-noise

Cea de-a 18-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va avea loc în perioada 10-13 iulie, în Poiana Lupului, are parte de un „line-up” cât se poate de interesant, iar lista artiștilor invitaţi pentru ediţia din acest an se îmbogăţeşte cu proiectul american Dave Douglas Riverside Project.

Muzicianul american Dave Douglas s-a născut în 1963 şi, începând cu anul 1993, a lansat mai mult de 30 de înregistrări. Contribuțiile sale unice pentru muzica improvizată i-au adus recunoaștere și a fost distins cu un Guggenheim Fellowship, premiul Aaron Copland sau două nominalizări Grammy. De-a lungul anilor, artistul a fost influenţat şi a adus un omagiu unor nume ca Lester Bowie, Mary Lou Williams, Joni Mitchell, Booker Little, Don Cherry sau Wayne Shorter.

Cel mai recent material discografic al său este Riverside un proiect în care – alături de saxofonistul Chet Doxas – aduce un omagiu celebrului Jimmy Giuffre.


Alături de cei doi muzicieni, în acest proiect se află Steve Swallow (fost membru al Jimmy Giuffre 3) la bass electric şi Jim Doxas la tobe. Riverside este un proiect de muzică improvizată care abordează şi stiluri ca bluegrass, Americana şi jazz. „Numele de Riverside face referire la natură – ca şi cum ai sta în noroi lângă un râu – e acel sentiment de relaxare organică din muzica folk şi cea de improvizaţie“, spune Dave Douglas despre acest proiect. Turneul Riverside a debutat în data de 15 aprilie în New York şi cuprinde o serie de opriri în locuri celebre din America sau Europa.

Printre numele anunţate deja pentru ediţia din acest an a festivalului de la Gărâna se numără suedezul Ulf Wakenius (fostul  chitarist al  legendarului cvartet Oscar Peterson), Marius Neset (cel mai talentat saxofonist norvegian după Jan Garbarek), Joey DeFrancesco Trio (liderul trupei este considerat de specialişti drept cel mai bun organist de jazz din lume) The Crimson ProjeKCt (trupă formată din trei foşti membri ai faimosului grup King Crimson), Kimmo Pohjonen (acordeonist  finlandez care a revoluţionat istoria acordeonului, cu instrumentul său electric), Andy Sheppard Trio (muzician britanic distins cu mai multe premii British Jazz Awards), Moscow Art Trio (un nume legendar în muzica improvizată) şi Adam Baldych Imaginary Quartet (liderul trupei fiind primul muzician polonez care a fost recompensat cu premiul german ECHO Jazz Award).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.