Antonescu: „Anul electoral 2014 înseamnă bătălia între tandemurile Antonescu – Iohannis şi...

Antonescu: „Anul electoral 2014 înseamnă bătălia între tandemurile Antonescu – Iohannis şi Băsescu – Ponta”

1
DISTRIBUIȚI

Romanian interim president Crin Antonescu delivering his first public speech

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că acest an electoral „nu permite jumătăţi de măsură” şi se va înregistra bătălia între tandemurile Antonescu-Iohannis şi Băsescu-Ponta, liberalii având „obligaţia” să conducă România pentru românii care nu vor să se întoarcă în 2004.

Antonescu a spus, vineri, la Târgu Mureş, cu ocazia lansării candidatului Eduard Hellvig pentru Parlamentul European, că toate marile momente din istoria modernă a României sunt legate de liderii liberali care „au făcut istorie”, iar situaţia din prezent este similară pentru că „nu permite jumătăţi de măsură”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Istoria PNL se va schimba în 2014. Ea nu poate continua după 2014 aşa cum a decurs până acum. Fie PNL devine în 2014, în cursul acestor bătălii electorale şi nu numai, un partid suficient de puternic încât să-şi asume numărul unu în conducerea României, fie devine un partid de mâna a doua. E important ca toţi să avem puterea să dăm această bătălie, care, iată, e scoasă de destin obligatoriu în faţa generaţiei noastre”, a spus Antonescu.

El a adăugat că PNL nu mai are cu cine se alia pentru îndeplinirea unor deziderate la care ţine.


Potrivit lui Antonescu, reprezentanţii PSD le-au dovedit liberalilor că îşi doresc „un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a ordonanţelor de urgenţă” şi un Guvern al cărui prim-ministru „să dispună discreţionar de bani”.

„Ne-am aliat cu PD, l-am făcut preşedinte pe Băsescu şi au trădat. Ne-am aliat cu PSD şi l-am făcut premier pe Ponta şi au trădat. Nu mai avem cu cine şi de ce să ne aliem. Sunt două posibilităţi: renunţăm la aceste obiecive, ciupind ceva dintr-un stat al baronilor şi nu al cetăţenilor, sau ne asumăm singuri stindardul acestei bătălii”, a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, anul electoral 2014 înseamnă „o bătălie simplă”, dar nu şi uşoară, între „două aşa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Băsescu-Ponta”.

El a susţinut că „adversarii” din „tandemul Băsescu-Ponta” au un pact de coabitare, vorbesc asemănător, „chiar dacă unul împotriva celuilalt” şi „mai ales tac împreună”, iar acest tandem „funcţionează şi are acum pe mână ţara”.

„Tandemul Antonescu-Iohannis înseamnă aspiraţia tuturor pentru aceste obiective şi înseamnă oferta, propunerea, ipoteza pe care o oferim alegătorilor care nu îl mai vor nici pe Băsescu, s-au săturat de ce s-a întâmplat în timpul lui, dar nu mai vor să se întoarcă, printr-un soi de reîncarnare politică a lui Năstase, care este Ponta, în 2004, ci vor să mergem înainte către ora Europei, către valorile Europei şi către anii care urmează din 2015 încolo”, a spus liderul PNL.

Potrivit lui Antonescu, liberalii au „obligaţia” să conducă România, amintind zicala „săracul e un străin în propria lui ţară”.

1 COMENTARIU

  1. nici o sansa pentru antonescu,iohanis ar fi bun dar noi votam ponta baiat tanar vorbeste engleza perfect nu ca basescu mafiotul securist cel demis cu 53% gata cu hotii securisti si comunistii de dreapta jefuitorii dupa 89,au distrus industria ,au indatorat tara acesti basistii satanistii la puscarie pe vecie toata gasca

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.