Asociația pentru Protecția Consumatorilor a numărat E-urile din cele mai populare bomboane....

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a numărat E-urile din cele mai populare bomboane. Vezi ce au descoperit

0
DISTRIBUIȚI

B1363551135

Un studiu realizat recent de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România a relevat faptul că piața dropsurilor e plină de chimicale. În general, dulciurile din comerț au cel puțin patru E-uri în compoziție.

Au fost analizate dropsuri produse de cele mai populare trei branduri (Perfetti Van Melle/Elgeka-Ferfelis, Kraft Foods și Wrigley) iar rezultatele merită luate în calcul atunci când le cumpărăm dulciuri drept recompense celor dragi.


7,14 % au un număr de 10, respectiv un E; 14.28 % au un număr de nouă, respectiv opt E-uri; 21,42 % au un număr de cinci E-uri; 28,57% au număr de patru E-uri.

”În cadrul studiului au fost analizate 14 de tipuri bomboane/dropsuri și drajeuri gumate, achiziționate în mod aleatoriu și anonim de către reprezentații noștri”, transmit realizatorii cercetării.

Din produsele analizate, 35,7% nu au conținut zahăr, însă conțin îndulcitori la fel de periculoși ca și E-urile.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piață românească derulat de A.N.P.C.P.P.S. România, pentru că alegerea consumatorului să fie făcută în cunoștință de cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.