ATENȚIE la ce grădinițe private v-ați înscris copilul. Aproape 90 % dintre...

ATENȚIE la ce grădinițe private v-ați înscris copilul. Aproape 90 % dintre locurile disponibile la grădiniță pentru grupa mică au fost ocupate, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

gradinita-640x425

Părinții prichindeilor care vor merge din toamnă pentru prima dată la grădiniță s-au grăbit să-și înscrie copiii. Astfel, cu 11 zile înainte de finalizarea primei etape de înscriere în învățământul preșcolar a micuților care nu au mai frecventat până acum grădinița, aproape 90 % din locurile disponibile în unitățile din Timișoara au fost deja ocupate.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, din cele 1.923 de locuri libere, au fost ocupate 1.698. Totuși, deși au mai rămas peste 200 de locuri libere, nu toți părinții care și-au înscris copilul la grădiniță au primit un răspuns favorabil. Și asta pentru că, la grădinițele cele mai “vânate” din oraș, au fost depuse mai multe cereri decât locuri disponibile.

Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a precizat că la Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau”, au rămas 25 de cereri nesoluționate.


“Mai sunt încă două grădinițe în aceeași situație, în total avem 70 de cereri nesoluționate, urmând ca părinții să se îndrepte spre alte grădinițe”, ne-a explicat Aura Danielescu.

În județul Timiș există zeci de grădinițe private spre care părinții s-au îndreptat și în acest an, însă, la fel ca în anii precedenți, reprezentanții ISJ Timiș au în evidență doar 19 astfel de grădinițe particulare. Și asta pentru că restul nu au solicitat sau încă nu au primit autorizația provizorie de funcționare sau acreditare de la Ministerul Educației Naționale.

Astfel, părinții trebuie să fie foarte atenți spre ce grădinițe private s-au orientat. În Timișoara există o singură grădiniță acreditată, Kindergarten Giminni, și alte 15 autorizate,  și anume: Grădiniţa Creştină cu program normal „Casa Speranţei”, Grădiniţa cu program prelungit „Notre Dame”, Grădiniţa „Smart”, Grădiniţa cu program prelungit „Barbie Fan Club”, Grădiniţa „Betania”, Grădiniţa „Montesori Kinderhaus”, Grădiniţa cu program prelungit „DIN-DIN”, Grădiniţa „Palestre”, Grădiniţa cu program prelungit „Grădiniţa copiilor fericiţi”, Grădiniţa cu program prelungit „Cordiana”, Grădiniţa „Lady Bird”, Grădiniţa „Troiţa”, Grădiniţa „Kindergarten Minissa”, Grădiniţa cu program prelungit „Fluturaşul Bobiţă” și Grădiniţa lui Goghiţă.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua
    În calitate de cadru didactic şi manager de instituţie de învăţământ, am citit cu mare interes articolul dumneavoastră cu privire la calitatea ofertelor educaţionale, preşcolare din Timişoara. O singură menţiune doresc să adaug: începând cu luna ianuarie 2014, grădiniţa Montessori Kinderhaus Timişoara a devenit prima unitate de învăţământ Montessori din România acreditată prin ordin de Ministru al Educaţiei Naţionale, sporind în acest fel şil numărul de grădiniţe acreditate din municipiul Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.