Autoritățile din județul Timiș sprijină sinistrații din Serbia. Cum le poți sări...

Autoritățile din județul Timiș sprijină sinistrații din Serbia. Cum le poți sări în ajutor

0
DISTRIBUIȚI

inundatii-balcani-1

Autoritățile locale și județene au fost sensibilizate de drama sinistraților din Serbia, țară care a fost lovită de inundații catastrofale, și le-au sărit în ajutor. După ce Consiliul Local Timișoara a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru vecinii sârbi, și Consiliul Județean Timiș vrea să ofere un sprijin financiar în valoare de 200.000 de lei.

Astăzi, Titu Bojin, președintele CJ Timiș, a ținut să precizeze că alături de Prefectura Timiș, Direcția Apelor Banat și ISU Banat s-au luat primele măsuri prin care vor fi sprijiniți vecinii din Serbia.


“Ieri a plecat un convoi cu trei motopompe noi pentru a fi scoasă apa din anumite zone unde volumul de apă este mai mare. Tot ieri au plecat și trei colegi de la ISU Banat și au fost trimise și două bărci pentru evacuarea bunurilor și oamenilor care se găsesc în situații delicate”, a spus, astăzi, Titu Bojin.

Potrivit președintelui CJ Timiș, astăzi va pleca și o cisternă pentru alimentarea cu apă potabilă și vor fi trimise și șase paturi pliante, baxuri de ulei și zahăr și pachete de pampers. “Nu trebuie să uităm că și noi am fost ajutați în anul 2005 de către sârbi cu bani și utilaje. Știu că locuitorii din județul Timiș au un suflet mare și îi invit să facă donații pentru sinistrați. S-a deschis și o cartă de condoleanțe la consulat. Ne bucurăm că noi în județul Timiș nu am avut probleme din cauza inundațiilor”, a mai precizat Titu Bojin.

Pentru donații în bani: UNIUNEA SARBILOR DIN ROMANIA, CF 4481721, RO46RNCB0565049294930001, BANCA COMERCIALA ROMANA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.