Băsescu: În momentul de faţă sunt toate elementele care pot identifica în...

Băsescu: În momentul de faţă sunt toate elementele care pot identifica în Ucraina un început de război civil. Apelul preşedintelui către Moscova şi Washington

0
DISTRIBUIȚI

joe-biden-traian-basescu-2011-9-13-10-51-45

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Palatul Cotroceni, că România este un susţinător fără rezerve al integrităţii teritoriale a Ucrainei, însă în momentul de faţă sunt toate elementele care pot identifica în Ucraina un început de război civil, scrie Mediafax. „România este un susţinător fără rezerve al integrităţii teritoriale a Ucrainei. Din păcate lucrurile se complică şi în momentul de faţă sunt toate elementele care pot identifica în Ucraina un început de război civil. În mod categoric Guvernul legitim de la Kiev are obligaţia să menţină funcţionarea şi funcţionalitatea instituţiilor statului.


În acelasi timp, numărul mare de victime ridică problema profesionalismului cu care se fac aceste intervenţii”, a spus președintele. „Evenimentele de la Odesa devin periculoase. Ele se pot constitui în elementul de declanşare a unui război civil masiv. Credem că propunerea doamnei Ashton de a se forma urgent o comisie de anchetă este absolut necesară. Tipul de dialog între Washington şi Moscova nu va duce nicăieri, ci va netezi drumul spre un război civil. Propunerea pe care o fac în numele României este ca Moscova şi Washingtonul să-şi asume în cel mai scurt timp declanşarea dialogului între puterea de la Kiev şi separatişti. Dacă între cele două părţi nu începe urgent un dialog riscul unui război civil este major, iar România, ca vecin al Ucrainei, este extrem de interesată ca acest lucru să nu se întâmple”, a explicat președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.