BĂTAIE DE JOC Ministerul Educației alocă 7 lei fiecărui elev din Timiș...

BĂTAIE DE JOC Ministerul Educației alocă 7 lei fiecărui elev din Timiș pentru achiziționarea de manuale noi

0
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Ministerul Educației Naționale ar trebui să asigure gratuit manualele din care învață elevii din clasa a I-a și până în a X-a. Doar părinții elevilor aflați în ultimii ani de liceu sunt nevoiți să plătească aceste manuale școlare din propriul buzunar.

Astfel, în fiecare an, la inspectoratele școlare ajunge o sumă de bani destinată achiziționării de manuale noi, dacă cele existente sunt atât de uzate încât nu mai pot fi folosite.


Inspectoratul Școlar Timiș a primit de la minister o tranșă de 450.000 de lei, cu 150.000 de lei mai puțin față de anul precedent, pentru cumpărarea de noi manuale.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a precizat, astăzi, că această sumă a fost împărțită școlilor în funcție de numărul elevilor înscriși, astfel că fiecărui elev îi revine o sumă de doar 7 lei. “Fiecare școală, în funcție de numărul de elevi, a știut suma în care trebuie să se încadreze atunci când face comenzi de manuale. Comenzile au fost centralizate, iar până acum nu am primit nicio sesizare cu privire la faptul că ar fi bani insuficienți. În cazul în care școlile au nevoie de manuale suplimentare, care costă mai mult decât suma în care trebuie să se încadreze, e problema lor să găsească resursele necesare pentru achiziționarea lor”, a explicat Francisc Halasz.

Manualele școlare pentru prichindeii de clasa a I-a și a II-a vor fi comandate de Ministerul Educației, și asta pentru că acestea se vor realiza după programe noi. Reprezentanții ISJ Timiș speră că manualele să ajungă în școli cel mai târziu în luna septembrie, înainte de începerea anului școlar următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.