BEJ dă rezultatele finale. Ce scoruri au obţinut partidele din Timiş la...

BEJ dă rezultatele finale. Ce scoruri au obţinut partidele din Timiş la alegerile pentru Parlamentul European

2
DISTRIBUIȚI

alegeri

Biroul Electoral Judeţaan a finalizat centralizarea datelor pentru alegerile europarlamentare. Conform reprezentanţilor BEJ, la urne s-au prezentat 27,23% din locuitorii judeţului Timiş. Din totalul voturilor exprimate 94,96% au fost valabile.


Ca urmare a numărătorii s-a confirmat ceea ce deja se ştia. Câştigătorul detaşat a fost USD – alianţa dintre PSD, UNPR şi PC cu 32,56% cu din voturi. Următorul partid clasat pe listă a fost PDL cu 15,84% din voturi, urmat îndeaproape de PNL cu 14,53% sufragii. PMP şi-a adjudecat un scor de 7,79%, iar PNŢCD 1,49%.

De departe, independentul Mircea Diaconu a dat clasă cu 7,82%, scor mai mare decât al PP-DD care a acumulat 3,63% din sufragii. Dacă la nivel naţional alegerile s-au lăsat cu urmări serioase respectiv demisiile şefului PNL Crin Antonescu şi a prim-vicepreşedintelui Klaus Iohannis, la nivel local liderii PSD şi PNL Titu Bojin şi Nicolae Robu s-au arătat mulţumiţi de rezultate, menţionând ambii că au fost campanii bune şi că nu vor demisiona din funcţiile de conducere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.