Bilanțul primelor trei luni de eutanasiere a câinilor la Timișoara. Câte patrupede...

Bilanțul primelor trei luni de eutanasiere a câinilor la Timișoara. Câte patrupede au fost ucise

1
DISTRIBUIȚI

caine danyflor 1

În luna februarie, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a semnat actul prin care îşi dă acordul pentru eutanasierea câinilor din adăpostul firmei Danyflor, firma de ecarisaj cu care Primăria are contract.

Directorul Direcţiei de Mediu din cadul Primăriei Timişoara, Adrian Bere, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că în Timişoara au fost eutanasiaţi, începând din luna februarie, 315 câini fără stăpân aflaţi în adăpostul societăţii de ecarisaj din Timişoara.

Potrivit lui Bere, câinii care au fost eutanasiaţi fie au fost bolnavi, fie nu au fost adoptaţi în termenul prevăzut de lege, care este de 14 zile de la intrarea în adăpost.

„Au fost 315 decizii de eutanasiere, începând din luna februarie a acestui an, conform legislaţiei.


Au fost puse în aplicare toate. În momentul de faţă avem în adăpost aproximativ 360 de câini şi au fost aproximativ 300 de mortalităţi în afară de deciziile de eutanasiere. Aceste mortalităţi reprezintă cadavre ridicate de pe domeniul public, câini loviţi de maşini, sunt şi situaţii de acest gen, şi câini aduşi într-o stare din punct de vedere sanitar-veterinar avansată a unor boli de care sufereau. Au fost aproximativ 400 de adopţii de la începutul anului, niciuna la distanţă”, a declarat Adrian Bere.

Foto: danyflor.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.