Casa Albă cere şefilor de companii americane să nu participe la un...

Casa Albă cere şefilor de companii americane să nu participe la un forum economic organizat de Rusia

0
DISTRIBUIȚI

casa alba whitehouse_gov

Autorităţile americane cer şefilor de companii să nu participe la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, care va fi organizat de Rusia pe 22-24 mai, „întrucât ar transmite un semnal greşit, având în vedere comportamentul Rusiei” faţă de Ucraina, scrie Financial Times.

Oficiali ai Casei Albe au telefonat directorilor de companii americane pentru a le transmite că preşedintele SUA, Barack Obama, le cere să nu participe la eveniment, a declarat o sursă apropiată situaţiei pentru publicaţia britanică.

Forumul anual este strâns legat de guvernul Rusiei: site-ul afişează o poză a preşedintelui rus Vladimir Putin şi notează că evenimentul se desfăşoară „sub auspiciile” acestuia.

Oficiali ai Statelor Unite nu vor participa la forum, a declarat Caitlin Hayden, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională al Casei Albe, citat de Financial Times.

„Companiile vor trebui să ia propriile decizii, dar considerăm că prezenţa unor membri importanţi din conducerea unor companii la astfel de evenimente, unde să apară împreună cu oficiali guvernamentali ruşi, ar transmite un semnal inadecvat, având în vedere comportamentul Rusiei”, a spus Hayden.

Unii directori americani au renunţat, deja, să participe.


Citigroup a informat, săptămâna trecută, că directorul general al grupului, Mike Corbat, nu va participa, iar surse apropiate situaţiei au declarat că directorul general al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, va renunţa de asemenea să participe, urmând ca banca să fie reprezentată de membrii mai puţin importanţi ai conducerii.

Casa Albă vrea să împiedice o nouă victorie de propagandă a lui Putin, precum cele înregistrate în urma vizitelor şefilor companiilor Siemens şi Royal Dutch Shell, după anexarea Crimeei, criticată dur de UE şi SUA.

Mai mulţi şefi de companii americane sunt încă trecuţi în programul de conferinţe al forumului, inclusiv directorul general al producătorului de aluminiu Alcoa, directorul financiar al Boeing, Dennis Muilenburg, precum şi preşedintele grupului Caterpillar, Donald Umpleby.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.