Cât de periculoase pot fi alunițele? Vino la un control gratuit, la...

Cât de periculoase pot fi alunițele? Vino la un control gratuit, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

plaja__57791000_54007100

Alunițele pot reprezenta un real pericol ascuns, iar medicii recomandă să nu avem o atitudine indiferentă față de ele. Pentru că se apropie sezonul estival, iar statisticile arată că o bună parte din români nu folosesc nicio metodă de protecție solară atunci când stau la plajă, la nivel național a fost lansată o amplă campanie de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare. Mai mult, timp de două luni, românii vor avea parte de consultații gratuite la dermatolog.

Campania “Zilele Protecției Solare” ajunge și în orașul de pe Bega. Până în data de 30 iunie, timișorencele, și nu numai, sunt așteptate la unul dintre cabinetele medicale înscrise în campanie pentru a beneficia de un control gratuit al alunițelor suspecte, adică cele care și-au modificat forma, culoarea și dimensiunea.

Motivul? Aceste alunițe suspecte pot fi un melanom malign, care este una dintre cele mai agresive tumori maligne.


„Anul trecut, într-o campanie de numai trei săptămâni, am schimbat radical soarta a 16 oameni. Numărul cazurilor de melanom a fost alarmant, de aceea suntem convinși că proiectul nostru trebuie să devină anual” spune Miruna Biziniche, reprezentantul companiei care a inițiat campania “Zilele Protecției Solare”.

Deși melanomul malign este una din cele mai agresive tumori, 90% dintre cazurile depistate la timp sunt vindecabile. Pentru a preveni apariția acestei tumori, este foarte important ca românii să folosească protecția solară. Un studiu recent arată că 30 % dintre români nu folosesc niciodată protecție solară, și asta în condițiile în care 35% dintre cazurile de melanom incurabil din Europa sunt în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, un alt studiu efectuat pe o durată de 15 ani în Australia arată că persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară au avut un risc mai scăzut de apariție a melanomului.

Pentru programare la cel mai apropiat medic dermatolog din Timișoara, consultați www.protectiasolara.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.