Ce au făcut precupeții politici la deschiderea primei piețe volante din Timișoara

Ce au făcut precupeții politici la deschiderea primei piețe volante din Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

piata volanta 1

Liberalii Cosmin Costa şi Viorel Coifan, alături de pedeliştii Adelina Târziu şi Sandu Ştefan aşteaptă cot la cot, nerăbdători sosirea primarului Nicolae Robu lângă stadionul Dan Păltinişanu locaţia noii pieţe volante din urbea de pe Bega. Până să ajungă, doi activişti PSD împart calendare cu Daciana Sârbu şi pixuri de campanie. Nici bine nu se face ora zece că edilul îşi face apariţia. E bine păzit de şefa Direcţiei de Comunicare din primărie, Alina Pintilie, şi şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere. La costum, Robu împarte gratuit zâmbete. După ce dă mâna cu cei veniţi la eveniment, primarul descinde prin mulţime. Atent, edilul se opreşte la fiecare tarabă unde întreabă despre provenienţa produselor scoase la vânzareşi despre modul de display al comercianţilor, adică dacă vor ca produsele să se vândă pe mese speciale sau direct din maşini şi lăzi. Amator de leacuri naturiste, edilul şef cumpără un borcan cu miere. Spectacolul începe. „Să vă plătesc, munca trebuie răsplătită”, spune Robu. „Nu, nu insist, spune comercianta, eu vrea să-mi faceţi reclamă, dau gratis”. După câteva replici disputa e câştigată de primar care face şi o scurtă sesiune foto cu borcanul la care zâmbeşte mai ceva ca în reclamele de la pastă de dinţi.

Câţiva metri mai încolo, Robu ajunge la o maşină cu ceaiuri. Îmbiat să ia un produs, edilul lămureşte că „nu am nevoie de plante care să îmi crească vitalitatea” şi promite că îşi va consuma energia dând jos afişele USL.


Urmează alte câteva discuţii cu comercianţii, iar Robu abia se mişcă printre liberali, oameni din primărie şi pedelişti, dar se pune pe făcut campanie PDL. Chiar din gura primarului cumpărătorii află că iniţitiva pentru amenjarea pieţei a apartinut pedeliştilor Adelina Târziu şi Sandu Ştefan. Atenţionat că PNŢCD a sosit la faţa locului pentru a împărţi pliante electorale, edilul exclamă despre cecele două duzini de tineri veniţi în frunte cu şefii Valentin Moldovan şi Ciprin Mihok „aaaaaa, a venit tot partidul. Mă scuzaţi, e toată regiunea de Vest chiar aici”. Puțin mai încolo, vicepreședintele liberal Dumitru Dinulescu dă mâna cu șeful țărăniștilor Valentin Moldovan care îndeamnă la unitate „poate dă Dumnezeu să scăpăm de stângiştii ăştia”.

Ajuns la capătul pieţei, edilul se pune pe dat declaraţii în faţa presei, unde prezintă piaţa ca pe un mare succes. După ce dă asigurări că aici nu vor avea acces numai producătorii din România, primarul a promite că va umple Timişoara de locuri de parcare între blocuri toate fără plată şi că reabilitarea termică a blocurilor neparat porneşte anul acesta. Puuţin mai încolo, candidatul Coifan este împins din spate, la propriu, de un coleg să se ducă lângă Robu care dădea declaraţii flancat de pedelistul Ştefan. Apostrofat de un bătrân că a dezamăgit timişorenii părăsind USL Robu se indispune pe loc.”V-au scris discursul, îl aveţi pe o foaie că eu vă ascult?”, spune primarul, zâmbind nervos. După ce îi explică omului cum stă treaba cu USL, Robu dă replica finală. “Ştiţi, mergem braţ la braţ, dar asta până îmi bagi mâna în buzunar, dar de acolo ne despărţim”. Spre ieşirea din piaţă, Robu a fost oprit de şeful PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok care îl apostrofează pentru felul în care încă conduce Universitatea Politehnica din Timişoara. Robu e bucuros să răspundă că este e în situaţia Ecaterinei Andronescu, care este la fel şefă de Senat la Politehnica din Bucureşti şi demnitar. Mândru de explicaţiile pe care le-a dat, Robu conchide că „nu vreau funcţii, nu am nevoie de ele, dar am vrut să le arăt unora că indiferent de ce fac ei eu sunt votat şi ales când vreau eu”.

2 COMENTARII

  1. Eu nu te-am votat Robule! …şi nici nu te voi vota! Faţa este oglinda sufletului şi niciodată faţa ta nu mi-a plăcut. Eşti un LUP, ca şi toţi ceilalţi care au tăbărât într-o piaţă de legume. Ipocriţilor!

    ………………………….

    Felicitări pt articol. Super scris! De-ar fi mai mulţi asemenea oameni… că de lingăi şi observatori ce latră de după gard, nu ducem lipsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.