Ce a discutat rectorul Universității de Vest din Timișoara cu președintele Traian...

Ce a discutat rectorul Universității de Vest din Timișoara cu președintele Traian Băsescu

0
DISTRIBUIȚI

pirtea

Președintele României a acceptat invitația reprezentanților Universității de Vest din Timișoara de a participa la o dezbatere legată de problemele cu care se confruntă învățământul universitar. Marilen Pirtea nu a ratat ocazia de a se plânge președintelui Băsescu despre proasta finanțare a universităților. Acesta l-a asigurat că știe foarte bine problemele cu care se confruntă universitățile din țara noastră, doar că în acest moment, bugetul României nu face față unor majorări în ceea ce privește suplimentarea fondurilor pentru învățământul superior.

“Nu ni s-a promis nimic, dar președintele Traian Băsescu ne-a spus că ar putea fi alte soluții legate de fuziuni de universități sau concentrarea resurselor pe anumite orașe, pe anumite tipuri de universități pentru creșterea performanțelor în educație”, a precizat Marilen Pirtea.


Rectorul UVT a mai afirmat că s-a mai discutat și despre posibilitatea creării unor universități regionale care să poată organiza toate cele trei cicluri de învățământ, licență, masterat și doctorat, iar alte universități, în funcție de potențialul lor, să poată organiza doar ciclul de licență sau de licență și masterat.

“Președintele Traian Băsescu sprijină tot ce înseamnă performanță și ar putea aduce performanță în învățământ și educație. S-a mai discutat și despre faptul că Universitatea de Vest, prin Facultatea de Litere, este singura din țară în top 200 mondial și de aici a fost și încurajarea de a găsi măsuri pentru ca universitățile să devină tot mai competitive și performante”, a conchis Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.