Ce măsuri ia Universitatea de Vest din Timișoara pentru ca absolvenții să-și...

Ce măsuri ia Universitatea de Vest din Timișoara pentru ca absolvenții să-și găsească mai ușor un loc de muncă

0
DISTRIBUIȚI

universitatea-de-vest

Sătui să tot audă că marea majoritate a studenților pe care-i pregătesc nu-și găsesc un loc de muncă în domeniul în care au studiat, reprezentanții Universității de Vest din Timișoara s-au gândit să ia primele măsuri concrete.

Astfel, instituția de învățământ superior timișoreană a accesat un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro. Prin intermediul acestuia, 5.000 de studenți din întreaga țară, 800 fiind de la Universitatea de Vest, vor fi ajutați să se angajeze mult mai ușor.

Zeci de consilieri îi vor sprijini pe studenți pentru a-i face să conștientizeze ce își doresc cel mai mult să facă, să se cunoască mai bine, iar reprezentanții unei companii de recrutare vor simula cu ei un interviu, îi vor ajuta să redacteze un CV sau o scrisoare de intenție.


Mai mult, tinerii implicați în proiect vor avea posibilitatea de a intra în contact direct cu firmele la care doresc să se angajeze.

“Mulți absolvenți ajung la interviu fără să aibă nici măcar un pic de experiență. Angajatorii știu acest lucru, dar doresc să vadă ce potențial are candidatul. De aceea, vom face simulări de interviu, îi vom pregăti pentru a se putea prezenta pe piața muncii, pentru a știi cum să se comporte într-un interviu, să afle ce resurse au și cum le pot valorifica”, a explicat, astăzi, Felix Toma, reprezentantul unei companii de recrutare.

Mădălin Bunoiu, prorector al Universității de Vest din Timișoara, a ținut să precizeze că, pentru a stimula cât mai mulți tineri să participe la proiectul ce va debuta în toamna acestui an, studenții vor primi și un sprijin financiar în valoare de 500 de lei. “Există o rată foarte mare de abandon al studiilor, un lucru care ne îngrijorează pe toți. Motivația proiectului este foarte importantă pentru că vizează inserția pe piața muncii a absolvenților. UVT nu-și doreșțe să scoată pe piață doar specialiști, ci să scoată absolvenți care să fie capabili să se adapteze diverselor locuri de muncă”, a precizat Mădălin Bunoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.