Ce spune ministrul Teodorovici despre planul primarului Nicolae Robu de a aduce...

Ce spune ministrul Teodorovici despre planul primarului Nicolae Robu de a aduce cinci miliarde de euro din bani europeni la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

eugen teodorovici mews_ro

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a comentat la Timișoara pe marginea unui subiect care a stârnit mare vâlvă în anul 2013. Pentru a arăta că nu glumește cu proiectele Timișoarei, Nicolae Robu a prezentat anul trecut o listă cu nu mai puțin de 37 de obiective cu finanțare europeană în valoare de 5 miliarde de euro.


Întrebat dacă un astfel de plan nu este cumva utopic, Teodorovici a spus că „un calcul ar fi foarte ușor de făcut. Pentru partea de cofinanțare este posibilă finanțarea publică sau privată la cele cinci miliarde de euro. Timișul se află pe locul șase în România la ce înseamnă fonduri europene. 500 de proiecte maxim cu finanțare europeană asta este situația în Timiș, iar mare parte din ele sunt concentrate în zona Timișoarei. Nu putem să concentrăm într-un singur loc partea de dezvoltare. Suma totală pentru aceste proiecte este undeva la patru miliarde și ceva de RON de departe suma de cinci miliarde euro. Mai mult, la Timișoara sunt unele proiecte care sunt întârziate dădeam exemplu proiectul de management al traficului în Timișoara care crează foarte multe ambuteiaje”.

Ministrul a arătat că citește presa locală și a spus că „e păcat când unii vin și își asumă în mod nejustificat unele realizări, nu e corect față de cetățeni să spui că toate ți se datorează ție. Atunci când tăiem o panglică la un proiect trebuie să spunem zona din care vin. Ministerul trebuie ținut departe de lupta politică ne creăm dezavantaje față de comisia europeană”. Legat de faptul că licitațiile pot fi contestate chiar și de cei care nu participă, Teodorovici spune că aceasta este un punct slab al sistemul românesc care ar trebui schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.