Cea mai importantă trupă rusească de metal, Arkona, îşi lansează noul album...

Cea mai importantă trupă rusească de metal, Arkona, îşi lansează noul album la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

arkona

Arkona, cea mai importantă trupă rusească de metal, va susţine un concert extraordinar la Timişoara, în cadrul căruia muzicienii îşi vor lansa noul material discografic, numit „Yav”. Evenimentul va avea loc la clubul Daos, în data de 4 iunie, de la ora 21.00, şi îi va avea în deschidere pe timişorenii de la Signatura Rerum.

Formată în Moscova în 2002, Arkona abordează un stil definit ca „Slavic Pagan Folk Metal“, trupa reuşind să devină un nume al scenei folk metal din întreaga lume. Compoziţiile folk, liniile vocale şi refrenele complexe, instrumentele autentice (viori, fluiere etc) combinate cu sound-urile rock generează un rezultat final diversificat. Una din piesele lor, „Yarilo” a fost inlusă într-un episod al binecunoscutului serial american „The Office”, iar printre materialele discografice editate de ei se numără Vozrozhdeniye (2004), Goi, Rode, Goi! (2009) şi Slovo (2011).


Solista lor, care este totodată şi compozitoarea pieselor, Maria „Masha Scream” Arkhipova, este considerată una din cele mai talentate artiste din branşă.

Trupa Arkona este alcătuită din Masha „Scream” – voce, Sergei „Lazar” – chitară, Ruslan „Kniaz” – bass, Vlad „Artist” – tobe şi Vladimir „Volk” – instrumente etnice. Cel mai recent material discografic, „Yav”, a fost lansat anul acesta şi este al şaptelea din cariera trupei, recunoscută pe plan mondial ca fiind una dintre cele mai bune trupe de pagan metal. Trupa Arkona va susţine un concert la Bucureşti pe data de 7 iunie alături de Sepultura (Brazilia), Moonspell (Portugalia), Endsight (Grecia), Last Hope (Bulgaria) şi Diamonds are Forever (România), iar pe 11 iulie va concerta la Novi Sad, în cadrul celebrului festival Exit, care atrage an de an o serie de spectatori din Timişoara.

Războinicii din Rusia, împreună cu carismaticul „frontman” feminin Masha „Scream” şi-au perfecţionat stilul unic, rezultând o capodoperă pagan folk metal. Ca niciodată până acum, trupa combină riffurile metal brutale, dublu bass şi melodiile folk, acestea din urmă cântate în mare parte cu instrumente medievale autentice.

Concertul din Timişoara va conţine un set-list complet nou, cu piese noi şi piese clasice, într-un concert special ce se adresează atât fanilor trupei cât şi celor care ar fi curioşi să vadă un concert perfect de club, cu o trupă de referinţă a genului pagan folk metal. Biletele de intrare costă 40 lei în avans (până pe 31 mai) sau 50 lei la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.