Concert semi–acustic cu Sebastian Spanache Trio la Timişoara. Unde va avea loc...

Concert semi–acustic cu Sebastian Spanache Trio la Timişoara. Unde va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

sebastianspanachetrio-640x586

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert semi-acustic ce va avea loc duminică 18 mai de la ora 17 la librăria Cărtureşti din Iulius Mall, în cadrul căruia vor interpreta piese de pe cel de-al doilea material discografic al lor, “A Pasha’s Abstinence”. Evenimentul face parte din seria de întâlniri legate de promovarea celui mai recent material discografic şi este conceput într-o formulă diferită, cu Csaba Sánta la contrabas, Radu Pieloiu la percuţie şi Sebastian Spanache la pian. Conceptul acestui album este redat de introducerea foarte subtilă a elementelor muzicii tradiţionale otomane în muzica celor trei muzicieni, o cultură care a influențat atât de puternic muzica tradițională românească cât și cultura românească în sine.


Piesa care numește albumul – A Pasha’s Abstinence – beneficiază de un cvartet de coarde, format din: Cătălina Trincă – vioara, Otilia Marița – vioara, Iuliana Birtea – violă și Lidia Cosmin – violoncel.

Printre invitaţii de renume internaţional ai acestui CD se mai numără: Joanna Kucharczyk – vocal, Alex Simu – clarinet sopran, George Dumitriu – chitara şi Berti Barbera.  Grupul Sebastian Spanache Trio a lansat acest disc cu o premieră naţională, care a avut loc luna trecută în oraşul nostru. Este vorba de primul concert live din România care a fost amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco), care a avut loc pe Podul “Eiffel” (Podul de Fier dintre str. Ady Endre si str. Andrei Muresianu) şi unde căştile wireless au fost puse la dispoziţie de către organizatori în mod gratuit. Muzicienii timişoreni au câştigat marele premiu al primei ediţii a „Festivalului Internaţional de Jazz Johhny Răducanu“, manifestare desfăşurată, la Brăila. Primul album al trupei,  Humanized, a avut parte de un turneu care a poposit într-o serie de oraşe din ţară, dar şi în Budapesta, Belgrad, Bratislava, Cracovia şi Vroslav (ambele în Polonia). Intrarea la concertul semi – acustic al trupei este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.