Concert UMANITAR la Timişoara, pentru sinistraţii din Serbia, cu Texas Flood şi...

Concert UMANITAR la Timişoara, pentru sinistraţii din Serbia, cu Texas Flood şi Desant. Unde va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

texasflood

În data de 11 iunie, la Filarmonica Bantul va avea loc un concert caritabil intitulat Rock 4 Serbia, încasările evenimentului urmând să fie donate sinistraţilor din Serbia. Până acum, organizatorii au anunţat prezenţa trupelor Texas Flood (Belgrad) şi Desant (Timişoara), mai multe amănunte despre acest eveniment urmând să fie dezvăluite în viitorul apropiat. Texas Flood este o formaţie din Belgrad înfiinţată de Nenad Zlatanovic acum zece ani care cântă blues rock cu influenţe de Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix , Gov’t Mule şi Led Zeppelin. După o serie de schimbări de personal, în 2007 trupa a devenit un trio şi a scos doi ani mai târziu albumul Grinnin’ In Your Face, care a conţinut şapte compoziţii originale şi două cover-uri. De-a lungul anilor, trupa a susţinut o serie de cooncerte în Serbia dar şi în cadrul unor festivaluri importante ca North City, Voxstock, Blues Summit, Mostar Blues Fest, In Wires,  Danube Blues Fest, Budapest Blues Festival sau Gastroblues.


În anul 2012 formaţia a mai cântat în oraşul nostru în cadrul Timişoara Blues Fest, eveniment organizat în Piaţa Unirii.

În luna octombrie a anului 2009, Texas Flood a cântat în faţa a zece mii de oameni la Belgrad Arena în deschiderea concertului ZZ Top. Solistul trupei, Nenad Zlatanovic, a acordat anul trecut un interviu site-ului www.pressalert.ro în care a dezvăluit printre altele şi faptul că în această trupă se află şi Vladimir Golubović, fostul tobar al trupei Bajaga, pe care acesta îl consideră mentorul său muzical. „Am pus bazele acestui proiect şi suntem consideraţi printre cele mai bune trupe de blues-rock din Serbia. Avem un sound southern-rock şi mulţi ne-au spus că sunăm ca o trupă americană veritabilă de blues-rock. Am avut ocazia să cântăm în toată Europa, am fost invitaţi să deschidem concertul ZZ Top de la Belgrad, iar numele este un tribut adus lui Stevie Ray Vaughan“, ne-a declarat Nenad Zlatanovic, a cărui poreclă este Mr. Swagger.

Pe lângă activitatea sa în trupa Texas Flood, muzicianul activează şi solo, iar anul trecut acesta a editat albumul Naked Blues.  „Suntem deosebit de onoraţi că am fost invitaţi să cântăm în cadrul acestui eveniment. România şi Serbia au fost întotdeauna ca fraţii. Sperăm ca prin actul artistic să ajutăm sinistraţii din ţara vecină. Sperăm deasemenea ca la acest concert să vină cât mai multă lume, fiindcă prietenii noştri sârbi chiar au nevoie de ajutorul nostru“, ne-au declarat membrii trupei timişorene Desant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.