Concurs SPECTACULOS de enduro în vestul țării. Pe ce trasee dure vor...

Concurs SPECTACULOS de enduro în vestul țării. Pe ce trasee dure vor concura riderii

0
DISTRIBUIȚI

enduro

Băi de nămol, urcări pe grohotişuri, treceri pe coamă, plonjări în vaduri de râuri şi “speciale” în carieră de marmură – sunt doar o mică parte din surprizele din “teren” pregătite de organizatorii competiţiei Enduro Panorama 2014, Moto Club Haita Deva. Aproape 400 de rideri din întreaga Europă şi SUA participă la cea de-a VI-a ediţie a competiţiei, una dintre cele mai dure, care are loc timp de trei zile, în Ţinutul Pădurenilor din Munţii Poiana Ruscă.

„Am schimbat şi noi câteva probe speciale, dar ploile din ultima vreme dublează greutatea traseului. Dacă mă gândesc bine, ca nivel de greutate, clasa A va avea traseu de „profi”, iar cei de la B au în faţă un drum pentru experţi, nu pentru hobby. Nu le va fi deloc uşor amatorilor”, spune Paul Grecu, de la Moto Club Haita Deva.

Evenimentul a debutat  astăzi la Ghelari, unde riderii au luat startul din zona carierei din localitate.

enduro1

„Azi sunt 30 de kilometri de parcurs de către endurişti, un traseu mai lung, dar şi mai greu.


Am amenajat o specială cu obstacole naturale şi grămezi de buşteni, dar, înainte de finiş, riderii din ambele clase vor avea de urcat pe o potecă de piatră”, a mai spus Paul Grecu.  Sâmbătă, startul se va da de la ora 9, iar motocicliştii au de străbătut 90 de kilometri prin munţii şi văile spectaculoase din Ţara Pădurenilor.

„În zona localităţii Topliţa avem un punct spectaculos –o coborâre cu trecere prin apă -iar, la Hăşdău, am ales o trecere prin râu cu urcare pe versant, ceea ce riderii numesc „tzichi, tzachi”. Între Topliţa şi Florese, amatorii de extrem îi vor vedea pe cei de la profii cum se descurcă la o urcare pe piatră”, explică organizatorul. Ziua de duminică aduce la această ediţie un traseu pe 90 de kilometri, mai lung decât la precedentele ediţii. Paul Grecu spune că spectatorii „au ce vedea” în fosta carieră de marmură de la Alun, unde atât probele celor de la A, cât şi a celor de la B, sunt „hard”, dar: „este frumos şi pe drumul dintre Govăjdie şi Lelese, cu treceri pe coame deschise şi urcări abrupte pe piatră”.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii de mii de euro, premii oferite de organizatori împreună cu partenerii şi sponsorii competiţiei.

Foto: motoclubhaita.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.