CRIZA DIN UCRAINA: Atac al separatiştilor proruşi asupra aeroportului din Doneţk. Armata...

CRIZA DIN UCRAINA: Atac al separatiştilor proruşi asupra aeroportului din Doneţk. Armata a lansat o „operaţiune antiteroristă”. Locuitorii din Doneţk, sfătuiţi să nu iasă din casă

0
DISTRIBUIȚI

donetk

Aeroportul din Doneţk, în estul Ucrainei, a fost închis după un atac al separatiştilor proruşi, a anunţat un purtător de cuvânt al aeroportului. O explozie şi tiruri sporadice se auzeau luni după-amiază, în apropiere de aeroportul din Doneţk. Locuitorii oraşului Doneţk au fost sfătuiţi să nu iasă din casă, după declanşarea unor lupte între trupele ucrainene şi separatişti proruşi soldate cu „victime în rândul civililor”.

Primarul oraşului Doneţk, în estul Ucrainei, i-a sfătuit luni pe locuitori să nu iasă din casă, după declanşarea unor lupte între trupele ucrainene şi separatişti proruşi soldate cu „victime în rândul civililor”, relatează AFP.

„Supravegheaţi-vă copiii.


Încercaţi să ieşiţi din casă doar pentru situaţii de urgenţă”, a declarat primarul Oleksandr Lukiancenko, citat într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei.

„Evitaţi să vă deplasaţi în zona aeroportului şi, dacă este posibil, în cea a gării feroviare”, a continuat el.

Armata ucraineană a anunţat că a lansat luni o „operaţiune antiteroristă” la aeroportul de la Doneţk, aflat începând de luni dimineaţa sub controlul unor insurgenţi proruşi, a declarat un purtător de cuvânt al celulei regionale însărcinate cu operaţiunea pentru AFP.

„Operaţiunea a fost lansată la ora (locală) 13.00 (13.00, ora României)”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Mai multe avioane ucrainene de luptă de tip Suhoi-25 şi Mig-29 participă la operaţiune.

„Militari sunt paraşutaţi în acest moment din elicoptere (de tip) Mi-8 şi sunt pe cale să cureţe teritoriul”, a declarat sursa citată.

Un purtător de cuvânt al forţelor ucrainene, Vladislav Seleznev, a scris într-un mesaj postat pe Facebook că avioane ucrainene au distrus un sistem de apărare antiaeriană instalat pe aeroport şi „îndreptat împotriva forţelor ucrainene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.