CRIZA DIN UCRAINA – Ministrul de Interne: Lupte intense în apropiere de...

CRIZA DIN UCRAINA – Ministrul de Interne: Lupte intense în apropiere de Slaviansk, soldate cu victime. Un elicopter militar, doborât de insurgenţi proruşi

0
DISTRIBUIȚI

slaviansk ucraina moldova24_info

Lupte intense au avut loc, luni dimineaţa, în apropiere de Slaviansk (est) şi există victime, a anunţat ministrul de Interne Arsen Avakov. Insurgenţi proruşi au doborât, luni, un elicopter al Forţelor Aeriene ucrainene, în timpul luptelor din oraşul Slaviansk, afirmă surse citate de Kyiv Post.

Ministrul, care se află la un punct de control la aproximativ şase kilometri de locul luptelor, nu a precizat cărei tabere îi aparţin victimele. Luptele au început cu aproximativ două ore înainte, potrivit unui corespondent al AFP.

La Slaviansk, bastion al rebelilor separatişti proruşi, „ni se livrează un război contra teritoriului nostru”, a declarat ministrul.


„Misiunea mea este de a elimina teroriştii”, a subliniat el.

„Singura tactică este să avansăm încetul cu încetul către centrul” Slaviansk, a adăugat el. „Nu există o soluţie militară, ea trebuie să fie politică”.

Şeful Gărzii Naţionale, Stepan Poltorak, prezent la faţa locului, a remarcat: „Adversarii noştri sunt bine antrenaţi şi echipaţi”.

„Au fost blocaţi în centrul” Slaviansk. „Rutele (zonelor de luptă) sunt închise, civilii nu sunt lăsaţi să treacă”. „Ei fac totul pentru a ne obliga să folosim arme grele, dar nu o vom face, pentru a progeja populaţia civilă”.

Elicopter militar ucrainean, doborât de insurgenţi proruşi

Insurgenţi proruşi au doborât, luni, un elicopter al Forţelor Aeriene ucrainene, în timpul luptelor din oraşul Slaviansk, afirmă surse citate de Kyiv Post.

Insurgenţii au atacat elicopterul cu arme automate. Aparatul militar de tip M-24, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, s-a prăbuşit într-un râu din Slaviansk.

Piloţii au scăpat cu viaţă, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.