Cum funcționează metoda “loverboy”, folosită de traficanții de ființe umane pentru a...

Cum funcționează metoda “loverboy”, folosită de traficanții de ființe umane pentru a le convinge pe tinere să se prostitueze

3
DISTRIBUIȚI

traficupers

69 de persoane din vestul țării au devenit, anul trecut, victime ale traficului de ființe umane, potrivit unei statistici furnizate de Centrul Regional Timișoara. Dintre acestea, 34 sunt femei, iar 60 % din victime provin din familii din mediul rural, sărace și dezorganizate.

O parte din fetele care ajung pe mâna traficanților și apoi se prostituează fac acest lucru de bună voie. Și asta pentru că și traficanții și-au dat seama că există riscuri prea mari dacă ar apela la răpirea lor și la abuzuri fizice. Astfel, de câțiva ani, se folosește metoda “loverboy” de inducere a tinerelor în eroare, victimele devenind dependente emoțional și afectiv de traficanți.


Prin această metodă, un traficant reușește să seducă o fată, o face să se îndrăgostească de el, o convinge că își dorește să-și întemeieze o familie cu ea, iar apoi îi propune să se prostitueze pentru a avea un venit decent.

“Totul pleacă din dorința fetelor de a fi iubite, pentru că asta le lipsește în familia din care provin, care, de cele mai multe ori, este dezorganizată. Faptul că nu primesc afecțiune și dragostea de care au nevoie în familie le face să fie atât de vulnerabile. E trist că se întâmplă așa”, povestește Mariana Petersel, președinta Asociației “Generație Tânără” din Timișoara, care le ajută pe victimele traficului de ființe umane să se recupereze și să poată să ducă o viață normală după ce au fost scoase din mâinile proxeneților.

Potrivit unei analize realizate de Centrul Regional Timișoara, împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate din orașul de pe Bega, traficanții de ființe umane obțin venituri uriașe pe care, de cele mai multe ori, le investesc în terenuri, case, apartamente, mașini de lux, bijuterii de aur, haine de lux, aparatură electronică și abordează un trai extravagant.

3 COMENTARII

  1. E usor sa judecam alte persoane fara sa stim cum au ajuns sa faca acest lucru.Nu cred ca minorele cu parinti iresponsabili si fara nici o sansa la un viitor mai bun chiar si-au dorit sa se prostitueze.

  2. Acuma sincer dar si ele nu le place sa fie mintite si induse in eroare ca spun : ca le place baieti cu muschi fara burta si tocmai astea le cam induce in eroare si ca le place cu bani multii si conditii, acuma i-ti asumi ca individ si esecul nu in viata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.