Cutremur în Banat, confirmat de Observatorul Seismologic Timișoara. UPDATE Vezi unde a...

Cutremur în Banat, confirmat de Observatorul Seismologic Timișoara. UPDATE Vezi unde a fost epicentrul și ce spun specialiștii

8
DISTRIBUIȚI

cutremurrr

Pământul s-a mișcat sub Timișoara în această seară, iar rețelele de socializare au fost luate cu asalt de impresiile împărtăștite de bănățenii care au simțit mișcarea telurică.

„A fost într-adevăr un cutremur, însă trebuie să analizăm datele înainte de a vă putea cu exactitate spune ce intensitate a avut”, au spus reprezentanții Observatorului Seismologic Timișoara.


Ultimul astfel de eveniment destul de puternic pentur a fi resimțit de timișoreni s-a produs în martie 2013 și a avut 2,9 grade pe scara Richter.

Cutremurul de azi s-a produs în jurul orei 22.30.

UPDATE Dan Rău, şeful Observatorului Seismologic Timişoara, a declarat pentru pressalert.ro că seismul a avut epicentrul în zona localității Chevereșul Mare. „Cutremurul s-a produs la ora 22, 31 de minute și 7 secunde, a avut o magnitudine de 3,7 grade pe scara Richter și s-a produs la 9 kilometri adâncime, în zona Chevereșul Mare. A fost simțit cu 4 grade pe scara Mercali, echivalentul unui camion greu trecând prin fața casei. Nu am înregistrat până acum replici ale cutremurului”, a spus Dan Rău, care a explicat că Banatul are o activitate seismică moderată, zona nefiind „predispusă” la cutremure majore.

8 COMENTARII

  1. Hai cu exploziile alea pentru imbogatit securistii din gaze de sist, ca doar n a trecut asa de mult de la ultimele cutremure provocate si oricum mamaliga nu gandeste si nu explodeaza si n ar fi nici frumos sa aiab numai regatenii cutremure! Ne place!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.