De ce a decis Ministerul Sănătății să treacă Spitalul CFR din Timișoara...

De ce a decis Ministerul Sănătății să treacă Spitalul CFR din Timișoara în subordinea Ministerului Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI

spitalul cfr timisoara

Statul joacă ping-pong cu 11 spitale CFR din întreaga țară. După ce anul trecut s-a decis că aceste unități medicale să treacă din subordinea Ministerului Transporturilor la Ministerul Sănătății, în urmă cu câteva zile, printr-o ordonanță de urgență aprobată de Guvern, s-a hotărât ca acestea să revină în subordinea Ministerului Transporturilor.

Printre cele 11 unități medicale care vor fi afectate de aceste modificări se numără și Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara.


Cu alte cuvinte, Ministerul Transporturilor va prelua atât patrimonial spitalului, bugetul, dar și personalul. Acest transfer este argumentat prin faptul că ar putea exista un blocaj al activității pentru că lipsește personalul calificat cu atribuții în domeniul siguranței transporturilor, astfel încât nu se pot realiza în timp util examinările medicale și psihologice. Aceste examinări sunt realizate de către comisii și sunt esențiale în vederea obținerii avizelor de aptitudine medicală și/sau psihologică de către angajații cu atribuții în siguranța transporturilor.

Alături de Spitalul CFR din Timișoara au mai trecut în subordinea Ministerului Transporturilor și spitale CFR din Oradea, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Brașov, Galați, Ploiești, Sibiu și Drobeta Turnu-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.