Depuneri de coroane și paradă militară, de Ziua Europei, la Timișoara. Ce...

Depuneri de coroane și paradă militară, de Ziua Europei, la Timișoara. Ce discurs comun au avut autoritățile locale

0
DISTRIBUIȚI

ziua europei

Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Națiunilor Unite și Ziua Europei au fost sărbătorite, astăzi, și la Timișoara. Manifestările au început la ora 10.00, în Parcul Central, unde, la fel ca în anii precedenți, oficialitățile locale au participat la un ceremonial militar.


După o slujbă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Paisie Lugojanul, Episcopul vicar al Timișoarei, în fața Monumentului Eroilor, au urmat cuvântările reprezentanților autorităților locale și județene.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a ținut să precizeze că intrarea României în Uniunea Europeană a reprezentat o șansă importantă pentru țara noastră de a se dezvolta. “Cred că toți românii sunt mândri că România este membră a acestui club select numit Uniunea Europeană. Cred că aderarea de la 1 ianuarie 2007 a fost una dintre cele mai reușite victorii ale României din istoria sa. Consider că România trebuie respectată în Uniunea Europeană și reprezentată cu cinste în forurile europene”,  a spus edilul șef.

Și Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a avut un discurs asemănător, iar despre România consideră că reprezintă, în cadrul Uniunii Europene, una dintre posibilitățile de stabilitate în această zonă. După discursul acestora, a urmat, ca de obicei, și o paradă militară. Timișorenii nu au fost prea interesați să participe la ceremonialul militar, doar câteva zeci de persoane, majoritatea copii sau bătrâni, au luat parte la evenimentele din Parcul Central.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.