Dezastru pentru PNL în Timișoara, confirmat de rezultate oficiale. Cum a făcut...

Dezastru pentru PNL în Timișoara, confirmat de rezultate oficiale. Cum a făcut mișto Grindeanu de Robu UPDATE 2 Şeful PNL Timiş face predicţii copilăreşti

4
DISTRIBUIȚI

robu bronzat03_resize

Alegerile de ieri sunt un dezastru pentru PNL în Timișoara și în Timiș – atât la alegerile europarlamentare, cât și la alegerile pentru colegiul 3 deputați, unde şi locuieşte şeful liberalilor şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu. La nivelul judelului Timiş, conform numărătorilor paralele, PSD este pe primul loc, dar sub media naţională – 32,61%, urmat de PDL – 15,90%, PNL – 14,45%, Mircea Diaconu – 7,80%, PMP – 7,80%.

Rezultatele oficiale au confirmat estimările social-democraților pentru colegiul 3 – medicul Florin Bîrsășteanu a fost votat de 4.995 de timișoreni din colegiul 3, adică 38,31% din voturile valabil exprimate, față de 2.898 de opțiuni pentru Viorel Coifan (22,23%).

Conform cifrelor oficiale anunțate de Biroul Electoral Județean, doar 18,58% dintre timișorenii cu drept de vot din colegiul 3 au și venit la urne, adică puțin peste 13.000 de alegători. După Bîrsășteanu și Coifan, cele mai multe voturi le-a strâns Daniel Funeriu (PMP), 2.278, iar următorii clasați au fost Balint Petrescu (PDL), cu 1.062 voturi, Ciprian Mihok (PNȚCD) – 856 voturi, Florian Zanfir (PP-DD) – 527 voturi și Mircea Gurbină (FC) – 419 voturi.

La europarlamentare, votul politic este unul zdrobitor în defavoarea liberalilor, pesediștii obținând, conform numărătorilor paralele, 28%, în timp ce liberalii au obținut doar 12,7%.


 Liderul PSD Timișoara, Sorin Grindeanu, a comentat rezultatele, transmițându-i lui Robu că „nici în ilegalitate PNL nu lua atât de puţin. Aceasta este dovada că PSD l-a făcut primar pe Nicolae Robu. Prin munca noastră, a pesediştilor, a ajuns primar. Îi cer din nou să-şi ceară scuze pentru că i-a jicnit. Dacă nu o va face, va plăti, aşa cum a plătit şi acum la alegeri”.

UPDATE 1  Liderul PNL Timişoara, Dan Diaconu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „în primul rând, trebuie să-mi asum rezultatul foarte slab la europarlamentare ca şi şef al campaniei pe Timişoara. Nu am luat în calcul toate variabilele şi nu am reuşit să convingem electoratul. Despre demisie, o să avem discuţii în partid. Este clar că am pierdut”.

UPDATE 2 Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş şi vicepreşedinte al PNL, a trimis un comunicat de presă în care face predicţii copilăreşti „cele cca 2 milioane de voturi obţinute de PSD+UNPR+PC, reprezentând 37.25% din totalul voturilor exprimate la o prezenţă la vot de cca 32% înseamnă doar 18.75% (!!!) din totalul voturilor ce este de aşteptat să fie date la alegerile prezindenţiale, printr-o prezenţă de cel puţin 64%, dublul prezenţei de la europarlamentare”. Dezastrul de la alegerile din judeţ este trecut sub tăcere, Robu susţinând că „să trecem peste supărarea scorului sub aşteptările noastre – îi ştim în bună măsură cauzele -, să rămânem uniţi, să nu ne lăsăm ademeniţi de ciolanele mai mari sau mai mici pe care ni le vor flutura prin faţă pesediştii – cu sau fără (probabil cu) ajutorul lui Călin Popescu-Tăriceanu – şi să ne pregătim pentru următoarea bătălie prin construirea unei formule de unitate a dreptei, condiţie sine qua non pentru scăparea ţării de ciuma roşie (da, oricât ar fi de surprinzător pentru cei ce mă cunosc să mă audă vorbind astfel, astăzi, după ce am cunoscut PSD-ul, mă văd nevoit să folosesc astfel de cuvinte pentru a-i putea surprinde adevărata faţă)”.

4 COMENTARII

  1. oare de ce nu am votat PNL? SIMPLU ! am mai pus intrebarea asta : BUSOI a plecat din Parlamentul european pentru a ocupa functia de presedinte al CNAS ,adica a plecat de la un venit de vreo 40.000 de euro (din care cu siguranta ramanea cel putin cu 8.000 de euro) la un salariu de vreo 8.000 lei !? orice om normal de pe planeta asta ,poate si de pe alte planete pleaca de la un salariu oarecare la unul mai mare ,niciodata nu mergi sa iei mult mai putin decat ai luat.DESIGUR aceasta mutare naste SUSPICIUNI ! din punctul meu de vedere exista o singura conditie pentru a face asa ceva ,afaceri MURDARE , BANI NEGRII . vad ca NIMENI nu-i intreaba pe BUSOI sau pe ROBU sau ANTONESCU despre asta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.