Directorii insituțiilor de cultură din Timișoara, chemați la primărie. Ce le-a cerut...

Directorii insituțiilor de cultură din Timișoara, chemați la primărie. Ce le-a cerut primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

timisoara capitala culturala01_resize

Primarul Nicolae Robu a convocat reprezentanții instituțiilor de cultură din urbea de pe Bega să semneze pactul de colaborare pentru susținerea candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Cultură Europeană în anul 2021. „Am încercat mereu să sensibilizez comunitatea timişoreană că acest proiect trebuie să fie asumat şi înţeles la nivelul întregii comunităţi timişorene şi nu doar la nivelul administraţiei”, a spus edilul șef Nicolae Robu.

Dacă până acum au semnat astfel de acte de susținere liderii politici ai partidelor din Timișoara, dar și rectorii universităților din oraș astăzi în sala de consiliu au ajuns reprezentanți de la Opera Națională, Teatrul German de Stat,Teatrul Mahiar de Stat, Teatrul Merlin, Biblioteca Județeană Timiș, Muzeul de Artă, Muzeul Banatului, Casa Artelor, Casa Județeană de Cultură, Centrul de Cultură al Județului Timiș, Revista Orizont și-au exprimat susținerea în scris.


O solicitare specială a fost făcută de directorul Filarmoniciii Banatul, Ioan Gârboni, care a cerut ca artiștii să poată semna astfel de adeziuni și în nume propriu, nu numai ca reprezentanți ai unor instituții de cultură. Gârboni a dat asigurări că, atât artiști din țară, cât și oameni din străinătate sunt pro candidaturii Timișoarei. Primarul Nicolae Robu spune că în curând le va solicita și oamenilor de afaceri și patronilor să semneze un astfel de pact, dar care va include și obligativitaea de a finanța acțiunile oragnizate de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.