Directorul filarmonicii despre „Timișoara – capitală culturală europeană”: „Pe noi nu ne...

Directorul filarmonicii despre „Timișoara – capitală culturală europeană”: „Pe noi nu ne sprijină nimeni și poate acesta este norocul nostru” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ioan garboni 7

Prezent în studioul HDV pentru emisiunea PRESSALERT LIVE, directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara, Ioan Gârboni, s-a arătat optimist în legătură cu propunerea Timișoarei pentru Capitală Culturală Europeană.

Acesta a explicat de ce numește orașul de pe Bega „Orașul regiunii cu 1001 de premiere” și care ar fi o soluția potrivită pentru construirea unui adevărat Muzeu al Revoluției. „Timișoara este orașul regiunii cu 1001 de premiere. Este o zonă binecuvântată de Dumnezeu și are un specific. Nu pot să vă spun ce, dar aici sunt oameni cu o altă conduită și altă concepție. E păcat să nu câștigăm și eu sunt foarte optimist în privința acestui titlu care ar fi pentru Timișoara un câștig extraordinar”, a spus Ioan Gârboni la PRESSALERT LIVE.

Directorul Filarmonicii Banatul a precizat că alte orașe din țară precum Iașiul sau Clujul se bazează pe un sprijin politic intern sau extern, iar timișorenii nu sunt sprijiniți de nimeni. Mai mult, acesta a spus că Timișoara e „puiul orb la care Dumnezeu îi face cuib” și asta este un avantaj.


„Am mai fost în alte orașe și le cunosc mentalitățile oamenilor de acolo. Celelalte orașe se bazează pe un sprijin politic intern sau extern. Pe noi nu ne sprijină nimeni și poate acesta este norocul nostru. Noi încercăm singuri, noi suntem puiul orb la care Dumnezeu îi face cuib”, a mărturisit acesta.

Un alt motiv pentru care Timișoara merită titlul de Capitală Culturală Europeană este, conform lui Ioan Gârboni, acela că în orașul de pe Bega cultura este foarte dezvoltată. „La noi este foarte multă cultură. Sala Filarmonicii este de multe ori plină, iar fapul că la inaugurarea Grădinii de Vară au venit 1.500 de oameni care nu au văzut niciun afiș, ci au aflat doar de pe rețelele de socializare, înseamnă că timișorenii sunt doritori de cultură. Oamenii vor să citească, să știe. Există un trend al bănățenilor de a sprijini ideea de Capitală Culturală Europeană”, a explicat acesta.

Legat de Muzeul Revoluției, directorul Filarmonicii Banatul a menționat că banii ar trebui să vină din partea Guvernului României și că o soluție potrivită pentru realizarea unui muzeu prin care să ne respectăm trecutul ar fi un concurs de idei. ”Sunt de părere că dacă ne batem joc de propria istorie nu putem să privim viitorul. Eu aș propune un concurs de idei. Idei prin care să reiasă ce fel de muzeu poate fi făcut. Desigur, banii pentru un asemenea proiect ar trebui să vină din partea Guvernului României”, a mai adăugat Ioan Gârboni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.