Doi deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii au fost aduşi încătuşaţi...

Doi deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii au fost aduşi încătuşaţi în Parlament

0
DISTRIBUIȚI

grecia_10_4f225d41e3

Doi deputaţi greci reprezentând partidul neonazist Zori Aurii, aflaţi în arest preventiv pentru „apartenenţă la o organizaţie criminală”, au fost aduşi miercuri în Parlament purtând cătuşe, în cadrul unei noi solicitări de ridicare a imunităţii parlamentare.

Cei doi deputaţi, Giorgos Germenis şi Stathis Boukouras – exclus recent din partid -, au fost transferaţi de la bordul unei maşini de poliţie la sediul Parlamentului pentru a se apăra de noua acuzaţie de „detenţie ilegală de arme”.

Deputatul Giorgos Germenis s-a plâns de tratamentul la care au fost supuşi.


„Această zi va rămâne în istorie. Este pentru prima dată când un deputat este adus încătuşat în Parlament”, a afirmat el, adăugând că se consideră „deţinut politic”.

Potrivit unui fotograf al AFP, celor doi le-au fost scoase cătuşele, departe de ochii presei, înainte de intrarea în sala Adunării Naţionale.

Cei doi deputaţi fac parte dintr-un grup de şase deputaţi ai partidului Zori Aurii, al cărui lider, Nikolaos Mihaloliakos, se află în arest preventiv de mai multe luni pentru „conducerea şi aparteneţa la o organizaţie criminală”.

Parlamentul elen urmează, de asemenea, să se pronunţe miercuri în legătură cu ridicarea imunităţii parlamentare a altor doi deputaţi ai partidului Zori Aurii. Primul, Nikos Mihos, este acuzat de „posesie ilegală de arme de foc cu scopul furnizării acestora unei organizaţii criminale”.

Cel de-al doilea, Chryssovalantis Alexopoulos, care a părăsit partidul în luna martie, este urmărit penal „pentru conducerea şi apartenenţa la o organizaţie criminală”.

Partid xenofob şi antisemit, Zori Aurii este acuzat de numeroase atacuri împotriva imigranţilor şi a opozanţilor politici, între care şi două asasinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.