Donaţii în campania pentru parţialele parlamentare: SUMELE declarate de fiecare partid

Donaţii în campania pentru parţialele parlamentare: SUMELE declarate de fiecare partid

0
DISTRIBUIȚI

bani  - femeie numara bani

PNL conduce în topul partidelor care au primit şi declarat donaţii în campania electorală pentru alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 25 mai, liberalii primind 308.500 de lei de la persoane fizice, potrivit unui comunicat al AEP.

Conform comunicatului de presă al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a primit în campania electorală pentru parţiale 179.000 de lei, din care 153.700 de lei de la persoane fizice şi 25.300 de lei de la persoane juridice, în timp ce PMP a primit 99.550 de lei, din care 54.550 de lei de la persoane fizice şi 45.000 de lei de la persoane juridice.

PDL a primit 21.000 de lei de la persoane fizice, Partidul Forţa Civică a primit 15.592 de lei tot de de la persoane fizice, iar PPDD a primit în campania electorală pentru parţiale 12.500 de lei de la persoane fizice.


UDMR a primit 4.728 de lei de la persoane fizice.

Potrivit comunicatului, totalul donaţiilor primite de partidele politice în campania electorală pentru parţiale este de 640.870 de lei.

Un număr de 53 de candidaţi se vor confrunta în alegerile parlamentare parţiale care vor avea lor simultan cu euroalegerile din 25 mai în colegii din şase judeţe – Ilfov, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiş – şi în Bucureşti pentru a-şi ajudeca şase mandate de deputat şi două de senator.

Aceste locuri din Parlament au fost vacantate, iar alegerile de duminică sunt organizate pentru partea de mandat rămasă până la încheierea actualei legislaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.