După ce primarul a anunţat iminenta deschidere, blocaj brusc la pasajul Michelangelo...

După ce primarul a anunţat iminenta deschidere, blocaj brusc la pasajul Michelangelo odată ce Robu a plecat la Singapore

1
DISTRIBUIȚI

robu masina michelangelo

Deschiderea traficului pe şantierul Michelagelo rămâne un mister pentru timişoreni. În data de 23 mai, primarul Nicolae Robu anunţa că traficul ar putea fi deschis chiar cu o zi înainte de alegeri. La nici o zi după, edilul s-a răzgândit, anunţând că de fapt ar mai fi nevoie de circa o săptămână pentru reluarea circulaţiei, dar că îşi doreşte să fie primul care va traversa peste noul pasaj cu mașina. Declaraţiile zilnice despre starea şantierului au devenit un obicei.

Astfel, ieri edilul spunea că„se va deschide, aşa cum am declarat şi săptămâna trecută, în momentul în care vor fi realizate toate detaliile, pentru că nu mai dorim să închidem după aceea.


Trebuie să se pună parapeţi, balustradele la pod. Pietonii au tot circulat, o fac pe răspunderea lor, pe şantier accesul este interzis. Trebuie să se alinieze gurile de canal, şi sunt peste 70, după ce se toarnă şi stratul final de asfalt, şi trebuie amenajate şi spaţiile verzi. Apoi trebuie făcute marcajele. Dacă vrem să dăm în folosinţă un spaţiu amenajat aşa cum scrie la carte, trebuie să mai aşteptăm puţin. Am fi putut să dăm drumul săptămâna trecută, mai ales în context electoral, dar eu am considerat că o atitudine responsabilă este aceea de a nu influenţa acest proiect şi a-l lăsa să se realizeze natural. Mi-e greu de spus câte zile ar mai fi de muncă. Depinde de vreme, dacă se va furniza la timp asfalt pentru stratul de uzură, dacă se găsesc şuruburi pentru prinderea balustradei, că am înţeles că nu se găsesc. Balustradele sunt confecţionate în ateliere, însă sistemul de prindere nu ar fi disponibil cu toate componentele sale. E nevoie de amenjarea spaţiilor verzi, trebuie montate corpurile de iluminat. Eu am decis să nu ne pripim că aşa cum s-a putut înţelege să fie închisă circulaţia luni de zile, cred timişorenii nu au nimic împotrivă, şi mi-au spus lucrul acesta ieri pe şantier, că nu e nicio problemă dacă mai durează o săptămână, două, că nu poate fi mai mult. Eu nu pot să fac un angajament ferm pentru că după aceea mi se repoşează mie că nu s-a respectat”.

La fel ca şi traficul pe Michelangelo, şi circuitul informaţiilor despre lucrări este închis. Contactat de PRESSALERT.ro pentru a oferi un termen pentru reluarea traficului, dirigintele de şantier Marius Scorobete a spus că nu mai poate furniza informaţii către presă, conform politicii companiei, direcţionându-ne spre beneficiarul lucrării, Primăria Timişoara. De menţionat că momentan primarul Nicolae Robu a plecat în Vietnam, iar şeful Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş, nu oferă nici el informaţii către presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.