Elitele Timișoarei pleacă peste hotare. Câți elevi de la unul din cele...

Elitele Timișoarei pleacă peste hotare. Câți elevi de la unul din cele mai bune licee din oraș studiază în străinătate

1
DISTRIBUIȚI

large_image_7794

An de an, elevii de nota zece din Timișoara, dar și din întreaga țară, care învață la cele mai bune școli, aleg să plece să studieze mai departe peste hotare.


Așa se face că la Colegiul Național Bănățean din orașul de pe Bega, în fiecare an, aproximativ 20 de elevi care termină clasa a XII-a și promovează cu brio “examenul maturității”, aleg să plece la facultate în străinătate.

Printre cele mai vânate universități europene se numără cele din Danemarca, unde nu se percepe nicio taxă de școlarizare, dar și instituțiile de prestigiu din Marea Britanie, Scoția, Italia sau Austria.

“În medie, în fiecare an, de la școala noastră pleacă la studii în străinătate șapte la sută dintre absolvenții de clasa a XII-a. În ultimii ani, universitățile din Danemarca sunt printre cele mai căutate de tineri, pentru că nu plătesc nicio taxă. Avem o fată care a fost admisă, anul acesta, la o importantă universitate din Italia, unde vrea să studieze arhitectura. În general, pleacă la studiu peste hotare cei mai buni elevi pe care-i avem”, a precizat Sorin Ionescu, directorul Colegiul Național Bănățean.

În total, în acest liceu există șapte clase de-a XII-a în care învață 216 elevi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.